• Ned 2020 Web
Marți, 11 Iunie 2013 14:19

Parlamentul European: Autoutilitarele vor fi limitate la viteza de 120 kilometri pe oră. Motivele acestei decizii

Scris de
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Limitarea vitezei autoutilitarelor va încuraja producătorii să utilizeze motoare cu o capacitate mai mică, reducând, în acest fel, consumul mediu de carburant şi emisiile cu cel puţin 6%. Sondajele efectuate în Germania, Italia, Marea Britanie şi Olanda indică un sprijin puternic al publicului în favoarea acesei măsuri.

Totuși, europarlamentarii au respins reducerea actualei limite de 147 gCO2/km, propusă pentru anul 2020, care este mult mai puţin ambiţioasă, în comparaţie cu limita propusă pentru autoturisme. Studiile recente au arătat faptul că decizia iniţială pentru limita de 147 gCO2/km a fost luată pe baza unor informaţii eronate referitoare la emisiile autoutilitarelor şi la costurile reducerii acestora.

Într-un vot separat, parlamentarii au aprobat procedurile pentru măsurarea emisiilor autoutilitarelor, în aşa fel încât acestea să fie similare celor pentru autoturisme, aprobate anterior. Adoptarea noilor proceduri de testare va ajuta la reducerea diferenţei existente între cifrele oficiale de consum – furnizate de către producători, în urma testelor – şi cele reale, suportate de către posesorii de autoutilitare în condiţii normale de trafic.

Mult mai favorabilă a fost limita medie de emisii, de 105-120 g CO2/km, propusă pentru autoutilitarele care vor fi vândute începând cu anul 2025, decizie care va aduce o reducere semnificativă de carburant şi de emisii, pe termen lung.

Potrivit reprezentanților organizaţiei Transport&Environment, din Bruxelles, care militează pentru reducerea emisiilor din transporturi, “țintele pe termen lung sunt esenţiale pentru stimularea inovării în domeniul eficienţei autoutilitarelor şi a tehnologiilor ‘curate’, cum ar fi cele pentru autovehiculele electrice. Limita propusă pentru anul 2025 este un pas înainte, dar trebuie să fie mai ambiţioasă. Tehnologiile utilizate pentru fabricarea autoturismelor şi autoutilitarelor sunt similare, deci şi ţintele de emisii ar trebui să fie asemănătoare.

Comisia pentru mediu a Parlamentului european a votat pentru limitarea vitezei autoutilitarelor la 120 km/h. Parlamentarii europeni au votat, de asemenea, pentru reducerea consumului de carburant şi pentru introducerea unor limite mai stricte de emisii de CO2, până în anul 2025, dar au respins fixarea unei limite de emisii mai mici pentru anul 2020.
Ultima modificare Vineri, 01 Mai 2015 23:46

Lasă un comentariu

Asiguraţi-vă că introduceţi informaţiile necesare unde este indicat (*). Codul HTML nu este permis.

Infomediu Europa

S.C. RECYCLING INTERNATIONAL MAGAZINE S.R.L.
Sat Surani 107
Comuna Surani, Judetul Prahova
Telefon: +40 720 88 28 55

Ne puteți urmări și pe: