• 1
  • 2
  • 3
Luni, 10 Iunie 2013 09:59

Companiile care exploatează gaze de șist în SUA profită de cumunitățile Amish

Scris de
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

 

Corporațiile profită de faptul că tradiția religioasă a acestei comunități nu tolerează procesele, astfel că agricultorii nu vor putea recurge la instanță când vor afla că au fost înșelați.

Lloyd Miller, de exemplu, un fermier de lângă Millersburg, Ohio, spune că un agent al companiei Kenoil i-a oferit 10 dolari pe acru pentru a fora în căutare de gaze de șist pe proprietatea sa de 158 de acri. Având nevoie de bani și convinși fiind de companie că este o afacere bună, agricultorul a acceptat, dar a aflat, apoi, că mulți fermieri din afara comunității Amish din zonă și-au cedat pământurile și pentru 1.000 de dolari pe acru.

Fermierul s-a consultat cu un avocat care i-a spus că ar putea da compania în judecată, dar, din cauza convingerilor religioase, nu o va face niciodată.

Rezerva comunității Amish față de instanță provine din fragmentul din Predica de pe Munte când Iisus le spune oamenilor să întoarcă și celălalt obraz. Astfel, credincioșii consideră că tribunalul nu este locul unde se rezolvă conflictele.

O firmă de avocatură locală a găsit cu zeci de fermieri din zonă care au fost induși în eroare de companie într-o manieră similară. Membrii comunității Amish se consultă cu avocați și negociază contractele, dar după ce le semnează nu mai au ce face, chiar dacă acestea sunt încălcate.

Puteți cumpăra revista Infomediu Europa din magazinele Inmedio din toată țara, precum și din reprezentanțele Relay. Pentru abonamente, click aici.

Ramai cu Infomediu Europa pe Facebook:

 

Companiile de energie din estul statului Ohio, unde se află cea mai numeroasă populație Amish din lume dar și rezerve de petrol și gaze de miliarde de dolari îi conving pe agricultori să semneze pentru cedarea drepturile de forare pe terenurile lor ăe mult mai puțini bani decât valorează.

Ultima modificare Vineri, 01 Mai 2015 23:46

Lasă un comentariu

Asiguraţi-vă că introduceţi informaţiile necesare unde este indicat (*). Codul HTML nu este permis.

Ne puteți urmări și pe:

    

Infomediu Europa

S.C. RECYCLING INTERNATIONAL MAGAZINE S.R.L.
Sat Surani 107
Comuna Surani, Judetul Prahova
Telefon: +40 720 88 28 55