• Ned 2020 Web
Joi, 06 Iunie 2013 10:04

VIDEO Partea a doua a seriei "Wild Carpathia" a avut premiera la Londra

Scris de
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

 

Premiera a avut loc în prezenţa principesei Margareta, a principelui Radu, a ministrului delegat pentru IMM, Turism şi Mediu de Afaceri, Maria Grapini, şi a preşedintelui Autorităţii Naţionale de Turism, Răzvan Filipescu.

Evenimentul a fost găzduit de The Travel Channel şi The European Nature Trust (TENT).

Fondatorul TENT, Paul Lister, a declarat că "principalul obiectiv al seriei este să arate spectatorilor cât de importantă, incredibilă, bogată, ameninţată, fragilă şi unică este România rurală".

La evenimentul care a debutat cu un spectacol susţinut de Grigore Leşe au participat aproximativ 220 de oaspeţi, printre care Ivan Patzaichin şi reprezentanţi ai Ambasadei României la Londra.

Partea a doua a seriei "Wild Carpathia" este produsă de Almond Films, va fi difuzată la începutul lui septembrie şi este rezultatul unui acord între Travel Channel şi Autoritatea Naţională de Turism, care include realizarea a două episoade ale documentarului "Wild Carpathia" alături de 24 de materiale video despre diferite aspecte ale turismului românesc. Astfel, vor fi realizate 8 spoturi, cu o durată de câte trei minute, şi 16 spoturi de câte un minut.

Partea I a documentarului "Wild Carpathia" a fost difuzată în 120 de ţări şi în 12 limbi străine pe Travel Channel şi se bucură în continuare de succes, cu 200.000 de accesări pe YouTube şi articole dedicate în media din România şi din Marea Britanie. După difuzarea primului episod "Wild Carpathia", în 2011, Travel Channel a colaborat cu Almond Productions pentru realizarea a alte două documentare de câte 47 de minute (părţile II şi III), alături de cele 24 de filmuleţe promoţionale. Proiectul este susţinut de ambasadorul României la Londra, Ion Jinga.

 

Alasdair Grant, coproducător al "Wild Carpathia" şi cel care semnează imaginea acestei miniserii, a declarat, pentru MEDIAFAX, că cele două noi episoade vor fi centrate pe Munţii Carpaţi, gazda acestora urmând să fie tot Charlie Ottley, cel care a prezentat şi primul episod al acestei miniserii. Potrivit lui Alasdair Grant, cel de-al doilea episod va fi o călătorie de la Porţile de Fier până în Delta Dunării, care va include prezentarea unor locuri precum Parcul Naţional Cozia, Parcul Natural Bucegi, Sighişoara şi câteva localităţi din Delta Dunării.

Părţile a II-a şi a III-a vor fi difuzate în peste 120 de ţări, inclusiv la televiziunea publică din România, şi traduse în 19 limbi străine. De asemenea, va fi demarată o campanie de promovare care va include cele 24 de materiale video, plus o campanie extinsă pe reţeaua Travel Channel.

"Sunt foarte recunoscător guvernului că a făcut acest lucru posibil. Acest lucru ne va da şansa de a arăta de ce România este giuvaerul coroanei în Europa şi de ce trebuie apreciată pentru incredibila sa frumuseţe", declară prezentatorul emisiunii, Charlie Ottley (FOTO).

"A fost o experienţă incredibilă să călătorim în România şi să avem oportunitatea de a prezenta această ţară incredibilă, cu speranţa că zonele sălbatice ale Carpaţilor vor fi protejate, cu modalităţile de turism potrivite", declară producătorul emisiunii, Alisdair Grant.

Ideea care a stat la baza scenariului noilor episoade a fost dezvoltată de The European Nature Trust/ Fondul European pentru Natură, o organizaţie înfiinţată în anul 2001, de Paul Lister, pentru a ajuta la păstrarea şi restaurarea ultimelor areale de sălbăticie şi a habitatelor degradate în Europa. Partea a doua şi a treia a "Wild Carpathia" sunt produse de Almond Films, potrivit unui comunicat remis MEDIAFAX, pe 19 aprilie, de compania Scripps Networks Interactive, care deţine Travel Channel.

"Mă bucur că am putut semna un contract atât de important pentru promovarea României în lume", spunea, în acelaşi comunicat, ministrul delegat pentru IMM, Turism şi Mediu de Afaceri, Maria Grapini. Ea i-a mulţumit prinţului Charles pentru "promovarea frumuseţilor şi a importanţei zonelor rurale" din România. În primul episod al miniseriei "Wild Carpathia", prinţul Charles a promovat Transilvania. Prinţul de Wales a glumit spunând că, potrivit arborelui său genealogic, este descendent al lui Vlad Ţepeş şi, în acest fel, are legătură cu România.

Pe de altă parte, Maria Grapini a declarat, pe 19 aprilie, pentru MEDIAFAX, că acest proiect a fost blocat timp de doi ani. "(...) Se făcuse un prim episod gratis, iar apoi urmau celelalte două pentru care România trebuia să plătească, dar n-a mai făcut-o. Semnând contractul pentru cele două episoade, care au costat undeva peste 900.000 de euro, am blocat o posibilă imagine proastă a României", a mai spus Maria Grapini.

Primul episod al miniseriei "Wild Carpathia" a fost lansat în octombrie 2011 şi a fost difuzat la nivel internaţional. La TVR 1, acest documentar a avut premiera în aprilie 2012. "Wild Carpathia" prezintă, în viziunea unui grup de britanici, frumuseţea Munţilor Carpaţi din România, în încercarea de a arăta străinilor minunata diversitate a faunei şi florei din zonă. De asemenea, documentarul are un scop educaţional şi atrage atenţia românilor asupra comorii nepreţuite de care se bucură şi pe care trebuie să o conserve pentru generaţiile viitoare. Primul episod "Wild Carpathia", cu o durată de o oră, a prezentat munţii spectaculoşi (Carpaţii Occidentali - Munţii Apuseni) şi pădurile seculare ale Transilvaniei. Casă a lupilor, a urşilor şi a râsului - animal pe cale de dispariţie -, ţinutul este puţin cunoscut de restul lumii, această porţiune din Carpaţi fiind ultima regiune sălbatică nedistrusă din Europa. Filmul oferă o perspectivă unică asupra frumuseţii şi culturii originale a Transilvaniei, explorând istoria sa bogată, de la ruinele mistice ale vechii civilizaţii dace la oraşele şi satele sale medievale, multe dintre acestea supravieţuind până azi.

Travel Channel a fost lansat în 1994 şi este disponibil în 21 de variante lingvistice în peste 130 de ţări din Europa, Orientul Mijlociu, Africa şi zona Asia-Pacific. Travel Channel International face parte din Scripps Networks International, divizia de dezvoltare globală a Scripps Networks Interactive, Inc.

În România, Travel Channel este disponibil în grilele RCS&RDS, Romtelecom (DTH şi IPTV), UPC, Focus Sat, Ines, dar şi în pachetele unor operatori de cablu mai mici.

Puteți cumpăra revista Infomediu Europa din magazinele Inmedio din toată țara, precum și din reprezentanțele Relay. Pentru abonamente, click aici.

Ramai cu Infomediu Europa pe Facebook:

 

Partea a doua a seriei "Wild Carpathia", "From the Mountains to the Sea", o coproducţie a televiziunii internaţionale Travel Channel, a avut premiera la Londra miercuri seară, la prestigioasa Academie de Film şi Televiziune Britanică (BAFTA), a declarat pentru Mediafax producătorul Alasdair Grant.

Ultima modificare Vineri, 01 Mai 2015 23:46

Lasă un comentariu

Asiguraţi-vă că introduceţi informaţiile necesare unde este indicat (*). Codul HTML nu este permis.

Infomediu Europa

S.C. RECYCLING INTERNATIONAL MAGAZINE S.R.L.
Sat Surani 107
Comuna Surani, Judetul Prahova
Telefon: +40 720 88 28 55

Ne puteți urmări și pe: