• 1
  • 2
  • 3
Marți, 04 Iunie 2013 11:39

VIDEO Un fenomen incredibil care se petrece o dată la 17 ani: invazia cicadelor

Scris de
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Miliardele de insecte vor străbate SUA, în sezonul de reproducere, americanii de pe Coasta de Est fiind martorii acestui fenomen incredibil. Astfel, în următoarele săptămâni, o mulţime de vietăţi extrem de zgomotoase vor invada teritorii întinse, din Georgia până în Virginia. Potrivit specialiştilor, în zonă vor fi de 600 de ori mai multe insecte decât oameni.

Insectele au început să iasă de săptămâna trecută, din pământul în care au stat au stat ascunse timp ce 17 ani, deoarece este timpul pentru înmulţire. Caracteristic pentru această specie de greieri este sunetul pe care îl fac masculii, în cadrul ritualurilor de împerechere. „Zgomotul poate fi foarte puternic, de 90 până la 100 de decibeli, la fel de puternic precum un aparat de tunsiarba, sau ca o bormaşină”, a explicat Dan Babbitt, entomolog. Insectele sunt grupate în roiuri asemănătoare cu nişte nori.

Specialiştii spun că măsoară în medie trei centimetri şi sunt inofensive: „Nu muşcă, nu sunt otrăvitoare, nu înţeapă”, susține etomologul. “În plus, sunt comestibile! Eu le gătesc cu zahăr şi sos şi nu au deloc gust de gândac”, a afirmat Jenna Jadin, biolog. Cicadele trăiesc doar şase săptămâni. Se împerechează, depun ouăle în pământ şi apoi mor. Peste 17 ani, larvele lor se vor trezi la viaţă, iar ciclul se va repeta.


Puteți cumpăra revista Infomediu Europa din magazinele Inmedio din toată țara, precum și din reprezentanțele Relay. Pentru abonamente, click aici.

Ramai cu Infomediu Europa pe Facebook:

Locuitorii din Statele Unite se pregătesc să fie martorii unui fenomen care are loc o dată la 17 ani: invazia cicadelor, insecte asemănătoare cu greierii.
Ultima modificare Vineri, 01 Mai 2015 23:46

Lasă un comentariu

Asiguraţi-vă că introduceţi informaţiile necesare unde este indicat (*). Codul HTML nu este permis.

Ne puteți urmări și pe:

    

Infomediu Europa

S.C. RECYCLING INTERNATIONAL MAGAZINE S.R.L.
Sat Surani 107
Comuna Surani, Judetul Prahova
Telefon: +40 720 88 28 55