• 1
  • 2
  • 3
  • 4
Marți, 04 Iunie 2013 11:19

Oamenii care evită să mănânce carne au șanse să trăiască mai mult, susțin cercetătorii. De ce?

Scris de
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

 

Astfel, potrivit cercetătorilor, rata deceselor în rândul vegetarienilor, pe durata studiului, a fost cu 12% mai mică decât printre cei care consumă carne, scrie dailymail.co.uk.

Cercetătorii spun că durata de viață extinsă în ceea ce privește vegetarienii se datorează faptului că, datorită alimentației bazate pe vegetale, presiunea sângelui se menține în limite normale, la fel și nivelul colesterolului. Mai mult, legumele și fructele au un efect antioxidant care ajută la eliminarea mai multor substanțe nocive din organism. Chiar și riscul de a face cancer scade în cazul vegetarienilor.

S-a demosntrat că dietele vegetariene scad riscul de îmbolnăvire în ceea ce privește o serie de afecțiuni cronice cum ar fi hipertensiunea, diabetul sau bolile de inimă.

Cercetătorii de la Universitatea Loma Linda din California au împărțit cei 73.000 de subiecți care au participat la studiu în cinci grupuri: nonvegetarieni, semi-vegetarieni, pesco-vegetarieni (peste si fructe de mare), lacto-ovo-vegetarian (lapte și ouă) și vegan (nu mănâncă niciun produs provenind de la animale).

Studiul arată că mare parte dintre vegetarieni au o educație mai bună, mulți dintre ei sunt căsătoriți, beau puțin alcool, fumează mult mai puțin și fac mai mult sport.

Acesta este primul studiu făcut în acest sens în care s-a folosit un număr atât de mare de subiecți.

 

Puteți cumpăra revista Infomediu Europa din magazinele Inmedio din toată țara, precum și din reprezentanțele Relay. Pentru abonamente, click aici.

Ramai cu Infomediu Europa pe Facebook:

Concluziile unui nou studiu cu privire la alimentație arată că vegetarienii au șanse mai mari la o viață lungă decât cei care consumă carne. 70.000 de persoane au participat la acest studiu care s-a desfășurat timp de șase ani.

Ultima modificare Vineri, 01 Mai 2015 23:46

Lasă un comentariu

Asiguraţi-vă că introduceţi informaţiile necesare unde este indicat (*). Codul HTML nu este permis.

Infomediu Europa

S.C. RECYCLING INTERNATIONAL MAGAZINE S.R.L.
Sat Surani 107
Comuna Surani, Judetul Prahova
Telefon: +40 720 88 28 55

Ne puteți urmări și pe: