• 1
  • 2
  • 3
Marți, 04 Iunie 2013 09:47

Prinţul Charles se va implica şi în proiecte de mediu în România

Scris de
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Cunoscând faptul că Prinţul de Wales militează de ani pentru agricultura ecologică, Plumb l-a invitat pe acesta să i se alăture în viitoarele sale demersuri şi proiecte "verzi", menite să promoveze totodată frumuseţile şi tradiţiile României, atât in interiorul, dar şi în afara ţării, iar moştenitorul coroanei Marii Britanii a fost de acord, potrivit sursei citate.

În cadrul vizitei la Bucureşti, Prinţul Charles s-a întâlnit şi cu preşedintele Traian Băsescu, la Cotroceni.

Prinţul Charles a sosit în România în 30 mai, la Târgu Mureş. De acolo, a mers la Micloşoara, în Covasna, la domeniul contelui Kalnoky Tibor, unde a fost găzduit în noaptea de joi spre vineri. Moştenitorul coroanei Marii Britanii a mers apoi la Valea Zălanului, din comuna Malnaş, judeţul Covasna, unde a înnoptat la una dintre proprietăţile sale. Prinţul Charles are patru case în satul covăsnean Valea Zălanului, ultima cumpărată în primăvara acestui an, potrivit primarului din comuna Malnaş, Kasleder Jozsef.

Vineri, Prinţul Charles a vizitat localitatea mureşeană Archita, discutând cu şeful Consiliului Judeţean Mureş şi cu personalităţi medicale despre inventarierea şi păstrarea patrimoniului transilvănean, respectiv despre înfiinţarea unei clinici în zonă.

De asemenea, Prinţul Charles s-a întâlnit, duminică seară, în satul Valea Zălanului, cu autorităţile locale din judeţul Covasna, cu care au discutat, printre altele, despre dezvoltarea zonei şi despre produse locale.

Moştenitorul coroanei Marii Britanii a fost în Transilvania de mai multe ori, în ultimii ani, în vizite private, în judeţele Mureş, Covasna, Harghita şi Braşov.

Precedenta vizită a Prinţului Charles în România a avut loc în iunie anul trecut, când a mers în localităţile Apold, Daia şi Saschiz. La Saschiz, moştenitorul coroanei britanice a mers la un punct de procesare legume - fructe, iar în localitatea Daia a vizitat o plantaţie de flori a unei fundaţii specializate în biodiversitate.

Puteți cumpăra revista Infomediu Europa din magazinele Inmedio din toată țara, precum și din reprezentanțele Relay.

Ramai cu Infomediu Europa pe Facebook:

Ministrul Mediului, Rovana Plumb, a avut luni o scurtă întrevedere cu Prinţul Charles, aflat în vizită în România, şi l-a invitat să i se alăture în viitoarele sale proiecte "verzi", moştenitorul coroanei Marii Britanii fiind de acord, au declarat, pentru Mediafax, oficiali din Ministerul Mediului.

Prinţul Charles a discutat cu Rovana Plumb în timpul vizitei pe care a făcut-o la Muzeul Colecţiilor de Artă din Bucureşti, unde a discutat şi cu premierul Victor Ponta.

Ultima modificare Vineri, 01 Mai 2015 23:46

Lasă un comentariu

Asiguraţi-vă că introduceţi informaţiile necesare unde este indicat (*). Codul HTML nu este permis.

Infomediu Europa

S.C. RECYCLING INTERNATIONAL MAGAZINE S.R.L.
Sat Surani 107
Comuna Surani, Judetul Prahova
Telefon: +40 720 88 28 55

Ne puteți urmări și pe: