• Ned 2020 Web
Luni, 03 Iunie 2013 12:04

Un pârâu va fi otrăvit controlat pentru a extermina "peștele vampir". IMAGINI INCREDIBILE

Scris de
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Această creatură poate atinge o lungime de aproape un metru la maturitate și, deși seamănă cu un țipar, comportamentul său este mai degrabă asemănător cu cel al lipitorilor.

Cu o gură rotundă, plină cu dinți ascuțiți, acest pește se hrănește cu sângele sau lichidele corporale ale celorlalte vietăți marine, lăsându-le fără vlagă sau chiar fără viață.

Deși specia este originară din oceanul Atlantic, uneori aceasta ajunge și în apele continentale. În anii ’40, autoritățile au cheltuit peste 400 de milioane de dolari în încercarea de a extermina acești invadatori, care reușiseră să decimeze, în numai câțiva ani, populația de crap din lacuri.

Cercetătorii au reușit să perfecționeze un sistem de otrăvire a apelor care să afecteze numai această specie invadatoare.

“Acum, puii acestei specii se află într-o fază a dezvoltării lor care îi face vulnerabili la otrava pe care noi o folosim. Astfel de tratamente sunt eficiente în proporție de 95-99%”, a declarat biologistul American Alex Gonzales, pentru Daily Mail.

 

Specialiștii în protecția și conservarea speciilor care trăiesc în sălbăticie au anunțat că vor arunca otravă într-un pârâu aflat în apropiere de Lacul Michigan, Statele Unite. Scopul acestei otrăviri controlate este să extermine o specie invazivă denumită popular “peștele vampir”. 

Ultima modificare Vineri, 01 Mai 2015 23:46

Lasă un comentariu

Asiguraţi-vă că introduceţi informaţiile necesare unde este indicat (*). Codul HTML nu este permis.

Infomediu Europa

S.C. RECYCLING INTERNATIONAL MAGAZINE S.R.L.
Sat Surani 107
Comuna Surani, Judetul Prahova
Telefon: +40 720 88 28 55

Ne puteți urmări și pe: