• 1
  • 2
  • 3
Vineri, 31 Mai 2013 11:36

A crescut numărul incendiilor

Scris de
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

În cele mai multe cazuri, focul nesupravegheat se extinde provocând pagube însemnate mediului înconjurător şi aşezărilor umane. Mai grav încă, de multe ori aceste incidente au loc în arii protejate, zone în care este interzisă folosirea focului deschis, dar şi în zone cu vegetaţie forestieră, stufăriş etc. Este necesar ca fiecare dintre noi să conştientizeze importanţa protejării mediului şi faptul că distrugerile aduse acestuia ne afectează pe toţi, pe termen lung. Sănătatea şi echilibrul naturii sunt vitale pentru sănătatea noastră şi a generaţiilor care vor urma. Precizăm că în perioada următoare, Garda Naţională de Mediu împreună cu reprezentanţi au autorităţilor locale, ai Jandarmeriei şi ai Administraţiilor Ariilor Naturale protejate vor monitoriza modul în care se aplică legislaţia în vigoare prin acţiuni de prevenţie menite să preîntâmpine eventuale evenimente nedorite provocate de focul în spaţii deschise.

Cumpărați revista InfoMediuEuropa pentru a citi și alte averismente emise de Garda de Mediu.

Revista InfomediuEuropa poate fi cumpărată de la magazinele Inmedio din toată țara. De asemenea, va puteți abona la această revistă aici.

Potrivit statisticilor privind incendiile, în această perioadă a anului se manifestă o creştere alarmantă a numărului de incidente provocate de aprinderea, din diverse surse, a focului în spaţii deschise şi de arderile necontrolate, ca urmare a acţiunilor de igienizare a terenurilor cu vegetaţie uscată.
Ultima modificare Vineri, 01 Mai 2015 23:46

Lasă un comentariu

Asiguraţi-vă că introduceţi informaţiile necesare unde este indicat (*). Codul HTML nu este permis.

Infomediu Europa

S.C. RECYCLING INTERNATIONAL MAGAZINE S.R.L.
Sat Surani 107
Comuna Surani, Judetul Prahova
Telefon: +40 720 88 28 55

Ne puteți urmări și pe: