• 1
  • 2
  • 3
Joi, 30 Mai 2013 13:48

FOTO Melci canibali și melci roz uriași, descoperiți într-o regiune vulcanică din Australia

Scris de
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Ambele creaturi au fost descoperite în zona muntelui Kaputar, lângă Narrabri, la 512 kilometri de Sydney. Cercetătorii au crezut că această specie de limax, de culoare roz, a trăit acum 180 de milioane de ani și că, între timp, specia lor a dispărut. Se pare că această zonă din Australia este singura în care se mai pot găsi atât limaxul roz (Triboniophorous graeffei) cât și melcul canibal.

 

Specialiștii susțin că acești melci au supraviețuit în zonă datorită faptului că, în urma unei erupții vulcanice de acum 17 milioane de ani, mai multe arii din zona muntelui Kaputar au rămas izolate și astfel de specii s-au conservat, fiind ferite de orice alt factor intruziv. Aria în care melcii au fost găsiți se întinde pe o suprafață de aproximativ 10 kilometri pătrați.

Cercetătorii au descoperit două specii de melc într-o regiune vulcanică din Australia. Unul dintre melci nu are cochilie (limax), este roz-fluorescent și poate crește până la 20 de centimetri. Celălalt are cochilie și adesea se hrănește cu rudele sale vegetariene, scrie dailymail.co.uk.

Ultima modificare Vineri, 01 Mai 2015 23:46

Lasă un comentariu

Asiguraţi-vă că introduceţi informaţiile necesare unde este indicat (*). Codul HTML nu este permis.

Ne puteți urmări și pe:

    

Infomediu Europa

S.C. RECYCLING INTERNATIONAL MAGAZINE S.R.L.
Sat Surani 107
Comuna Surani, Judetul Prahova
Telefon: +40 720 88 28 55