• 1
  • 2
  • 3
Joi, 30 Mai 2013 11:44

Noul robot NASA va explora calota glaciară din Groenlanda

Scris de
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

 

Dispozitivul, alimentat cu energie solară si semi-autonomă, şi-a început prima misiune în 3 mai și o va încheia în 8 iunie. Grover a fost creat de o echipă de studenţi la inginerie în timpul unei tabere de vară la Centrul Spaţial Goddard din Maryland, în perioada 2010-2011. Grover-ul are o înălţime de 6 picioare (1,8 m), iar construcţia lui a costat 800 de lire. Este echipat cu un radar de penetrare a solului care trimite "impulsuri de unde radio în stratul de gheață. Aceste unde vor sesiza tot ce este ascuns în stratul de gheaţă şi vor ajuta cercetătorii să stabilească unele dintre caracteristicile zăpezii şi a straturilor de gheaţă", precizează NASA. [Video: Rover-ul Grover va explora calota glaciară din Groenlanda.

Cumpărați revista InfoMediuEuropa pentru a citi despre activitatea noului robot al NASA pe teritoriul Groenlandei. Tot din revistă, puteți afla mai multe detalii despre ce studii vor să conducă cercetătorii cu ajutorul dispozitivului Grover.

Revista InfomediuEuropa poate fi cumpărată de la magazinele Inmedio din toată țara. De asemenea, va puteți abona la această revistă aici.

 

 

Deoarece soarele arctic străluceşte 24 de ore pe zi în timpul verii, dispozitivul solar grover va funcționa continuu.

Cel mai nou robot al NASA va fi utilizat pentru explorarea Terrei, nu şi a altor planete. Deumit Grover (prescurtare de la Goddard − Vehicul Teleghidat pentru Explorare și Cercetare), dispozitivul va explora calota glaciară din Groenlanda pentru a înţelege mai bine modul de formare a acesteia și cât de repede se poate topi.

Ultima modificare Vineri, 01 Mai 2015 23:46

Lasă un comentariu

Asiguraţi-vă că introduceţi informaţiile necesare unde este indicat (*). Codul HTML nu este permis.

Ne puteți urmări și pe:

    

Infomediu Europa

S.C. RECYCLING INTERNATIONAL MAGAZINE S.R.L.
Sat Surani 107
Comuna Surani, Judetul Prahova
Telefon: +40 720 88 28 55