• 1
  • 2
  • 3
Joi, 30 Mai 2013 11:25

Cum să îți faci bec din PET

Scris de
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Se foloseşte un PET, apă, înălbitor şi elemente de fixare-etanșare a sticlei de plastic. Se umple PET-ul cu apă şi înălbitor, se dă o gaură în acoperişul de deasupra camerei întunecate, sau fără ferestre (se decupează o porţiune din acoperiş) şi se fixează sticla din plastic acolo (jumătate în exterior şi jumătate în interiorul camerei). La sfârşit, dopul sticlei şi porţiunea de acoperiş decupată se etanşează cu soluţii şi cleiuri speciale, pentru sigilarea PET-ului şi pentru impermeabilizarea zonei împotriva ploii.

Cumpărați revista InfoMediuEuropa pentru a citi despre cum poate un asemenea sistem să ofere lumină echivalentă cu un bec de 55-60 W. Tot din revistă, puteți afla de ce este importantă dizolvarea înălbitorului în apă și cum un astfel de "bec" poate rezista mai bine de 5 ani.

Revista InfomediuEuropa poate fi cumpărată de la magazinele Inmedio din toată țara. De asemenea, va puteți abona la această revistă aici.


În zonele sărace din Filipine, dar şi în alte state ale lumii a treia, oamenii folosesc o idee foarte interesantă pentru iluminatul camerelor întunecate în timpul zilei - un pet cu apă în loc de bec.

Acest truc este unul foarte simplu și ieftin.

Ultima modificare Vineri, 01 Mai 2015 23:46

Lasă un comentariu

Asiguraţi-vă că introduceţi informaţiile necesare unde este indicat (*). Codul HTML nu este permis.

Ne puteți urmări și pe:

    

Infomediu Europa

S.C. RECYCLING INTERNATIONAL MAGAZINE S.R.L.
Sat Surani 107
Comuna Surani, Judetul Prahova
Telefon: +40 720 88 28 55