• Ned 2020 Web
Miercuri, 29 Mai 2013 12:16

Uniunea Europeană vrea mașini cu un consum mediu de sub trei litri la suta de kilometri

Scris de
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

 

Conform testelor producătorilor, consumul mediu actual al noilor autoturisme este de 5,5 l/100km, însă consumul mediu real în condiţii de trafic este de 6,6 l/100km. Parlamentul european a votat, de asemenea, în favoarea amendării modului în care se realizează testele oficiale ale autoturismelor, cu scopul reducerii diferenţelor care există între cifrele de consum comunicate de producători şi cele obţinute de către proprietarii autoturismelor, în condiţii reale de trafic.

Suplimentar, membrii comisiei parlamentare au votat pentru reducerea flexibilităţilor la care pot apela constructorii de autoturisme, flexibilităţi care ar slăbi ţinta pentru anul 2020 şi ar încetini ritmul de reducere a consumului de carburant. Cu cât emisiile de CO2 ale unui autovehicul sunt mai mici, cu atât acesta este mai eficient. Dacă flexibilităţile vor fi eliminate din legislaţie, în anul 2020, deţinătorul unui autoturism va face o economie medie la carburant (la actualul preţ) de 647 euro/an, în comparaţie cu ceea ce cheltuieşte acum. Preţul mai mare al autoturismului - determinat de includerea tehnologiilor de reducere a consumului - va fi amortizat în aproximativ doi ani.

Autoturismele fabricate în Uniunea Europeană vor fi mai eficiente din punct de vedere al consumului de carburant începând cu anul 2020. Comisia pentru Mediu a Parlamentului European a confirmat propunerea legislativă conform căreia autoturismele noi, construite începând cu anul 2020, ar trebui să realizeze o economie medie de carburant de 3,9 l/100km. În acelaşi timp, comisia parlamentară a recomandat ca, până în anul 2025, consumul de carburant al noilor autoturisme să scadă sub 3 l/100km.

Ultima modificare Vineri, 01 Mai 2015 23:46

Lasă un comentariu

Asiguraţi-vă că introduceţi informaţiile necesare unde este indicat (*). Codul HTML nu este permis.

Infomediu Europa

S.C. RECYCLING INTERNATIONAL MAGAZINE S.R.L.
Sat Surani 107
Comuna Surani, Judetul Prahova
Telefon: +40 720 88 28 55

Ne puteți urmări și pe: