• 1
  • 2
  • 3
  • 4
Miercuri, 29 Mai 2013 11:39

Maarten G. Labberton, despre colectarea deșeurilor în România: O mare parte a problemei este legată de implementarea legilor și chiar impunerea lor

Scris de
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

În cadrul acestui interviu, Maarten G. Labberton oferă o serie de sfaturi cu privire la îmbunătățirea sistemului de reciclare din România:

"O mare parte a problemei este legată de implementarea legilor şi chiar impunerea lor. Faceţi cumva să obligaţi oamenii, companiile, instituţiile, operatorii de salubritate să implementeze şi să aplice cu adevărat colectarea selectivă a deşeurilor. Dacă nu impuneţi respectarea legilor, degeaba sunt acestea create, pentru că nu ajută la nimic. Deci cred că este mare nevoie de o schimbare de comportament la nivelul autorităţilor. Apoi, aşa cum am mai spus, investiţi în infrastructura de colectare şi sortare! Se justifică din punct de vedere economic şi va da roade. Şi, de asemenea, oferiţi instrucţiuni clare cetăţenilor. Fiţi consistenţi în mesajul transmis, legat de materialele care pot fi colectate separat şi reciclate. După aceea, cred că sistemul va funcţiona"

Citiți interviul integral în revista InfomediuEuropa.

Maarten G. Labberton, membru în comitetul de conducere al ECC (Every Can Counts) și director al Packaging Group EAA (European Aluminium Association), a oferit revistei InfomediuEuropa un amplu interviu în care a vorbit despre deșeuri, reciclarea aluminiului, despre problemele României cu privire la "problema deșeurilor", precum și despre țările europene care reușesc să gestioneze cu succes problemele legate de reciclare. Interviul integral îl puteți citi în revista InfomediuEuropa, publicație pe care o puteți găsi la toate chioșcurile Inmedio din țară. De asemenea, o puteți primi și prin poștă, abonându-vă aici.
Ultima modificare Vineri, 01 Mai 2015 23:46

Lasă un comentariu

Asiguraţi-vă că introduceţi informaţiile necesare unde este indicat (*). Codul HTML nu este permis.

Infomediu Europa

S.C. RECYCLING INTERNATIONAL MAGAZINE S.R.L.
Sat Surani 107
Comuna Surani, Judetul Prahova
Telefon: +40 720 88 28 55

Ne puteți urmări și pe: