• Ned 2020 Web
Marți, 28 Mai 2013 15:27

România reciclează 30% din dozele de aluminiu, în timp ce media europeană este de 66%

Scris de
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

România reciclează 30% din dozele de aluminiu existente pe piaţă, în timp ce în Europa media este de aproximativ 66%. Până în 1 ianuarie 2014, România trebuie să atingă un procent anual de 50% în ceea ce priveşte colectarea dozelor de aluminiu, conform datelor Ministerului Mediului şi Schimbărilor Climatice.

Astfel, programul „Every Can Counts” urmăreşte să conştientizeze companiile, „actorii" implicaţi direct sau indirect în managementul deşeurilor şi publicul larg de importanţa colectării dozelor de aluminiu atât la locul de muncă, cât şi acasă sau „on the go”, adică la evenimente publice, festivaluri, concerte, benzinării, plimbări în aer liber etc.

Programul este un concept preluat din Anglia, unde a fost implementat în urmă cu 25 de ani, şi se derulează în prezent şi în alte ţări europene precum Franţa şi Austria.

Cumpărați revista InfoMediuEuropa pentru a citi mai multe despre programul „Every Can Counts”. Aflați și despre programul Bancomatul verde, prin care se colectează PET-uri și doze de aluminiu de la populație prin intermediul unor aparate amplasate în hipermarketuri. Aceste aparate îi răsplătesc pe cei care aduc ambalaje cu un discount la cumpărături.

Revista InfomediuEuropa poate fi cumpărată de la magazinele Inmedio din toată țara. De asemenea, va puteți abona la această revistă aici.

Pentru a readuce importanţa colectării selective şi a reciclării dozelor din aluminiu în atenţia autorităţilor, companiilor, colectorilor şi publicului larg, mari producători, colectori şi reciclatori de doze de aluminiu din Europa s-au întâlnit la conferinţa internaţională „mecanisme de colectare selectivă și reciclare a dozelor de aluminiu – România față în față cu marile țări din Europa". Evenimentul a fost organizat de ONG-ul ALUCRO care, în 2011, a iniţiat la nivel naţional un program de selectare şi reciclare a dozelor de aluminiu – „every can counts".

Ultima modificare Vineri, 01 Mai 2015 23:46

Lasă un comentariu

Asiguraţi-vă că introduceţi informaţiile necesare unde este indicat (*). Codul HTML nu este permis.

Infomediu Europa

S.C. RECYCLING INTERNATIONAL MAGAZINE S.R.L.
Sat Surani 107
Comuna Surani, Judetul Prahova
Telefon: +40 720 88 28 55

Ne puteți urmări și pe: