• 1
  • 2
  • 3
Marți, 28 Mai 2013 13:54

Un nou cod forestier: drumul către un management responsabil al pădurilor

Scris de
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

 

Lucia Varga, ministru delegat pentru Ape, Păduri și Piscicultură, a propus un nou cod forestier care sprijină luarea de măsuri privind diminuarea furturilor din pădure. Sunt patru direcţii mari de acţiune în care s-a intervenit în noul cod civil. Acestea se referă la înăsprirea pedepselor pentru furtul de lemn, care este prevăzut ca fiind caz penal, exploatarea lemnului, buna gestionare a micilor proprietăţi şi sprijinirea agenţilor economici şi stimularea lor astfel încât să producă materiale lemnoase de o calitate mai mare şi să reducă exportul de lemne.

Cumpărați revista InfoMediuEuropa pentru a citi mai multe despre concluziile la care au ajuns cei mai buni specialiști în domeniu în urma conferinței. Aflați în ce condiții unii proprietari de păduri ar putea ajunge să fie executați silit dacă ar intra în vigoare noul cod forestier discutat în cadrul conferinței.

Revista InfomediuEuropa poate fi cumpărată de la magazinele Inmedio din toată țara. De asemenea, va puteți abona la această revistă aici.

 

Legislația în domeniul silviculturii, suprafața mare de pădure aflată în proprietate privată și furturile de lemn sunt principalele probleme care amenință pădurile din România.

Aceasta este concluzia conferinței internaționale „Educație și conștientizare privind Managementul Forestier Responsabil”, organizată la Bucureşti de Fundația TERRA Mileniul III și Asociația  ALMA-RO, în parteneriat cu Ministerul Mediului și Schimbărilor Climatice – departamentul Ape, Păduri și Piscicultură.

Ultima modificare Vineri, 01 Mai 2015 23:46

Lasă un comentariu

Asiguraţi-vă că introduceţi informaţiile necesare unde este indicat (*). Codul HTML nu este permis.

Infomediu Europa

S.C. RECYCLING INTERNATIONAL MAGAZINE S.R.L.
Sat Surani 107
Comuna Surani, Judetul Prahova
Telefon: +40 720 88 28 55

Ne puteți urmări și pe: