• Ned 2020 Web
Marți, 28 Mai 2013 13:17

Cum poți să îți construiești un sistem de irigații eficient refolosind PET-urile

Scris de
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

PET-ul de 1,5-2 litri refolosit devine un mic rezervor care poate asigura necesarul optim de apă pentru mai multe zile uneia sau mai multor plante în funcţie de mărime .

 

Două principii simple de dinamică a fluidelor te pot ajuta să obţii maximul - unul dintre cele mai eficiente sisteme de irigaţii imaginabil. În sticlă se fac câteva găuri - una (diametru 1 cm) pe fundul sticlei pentru a permite curgerea lichidului lăsând aerul să intre dar şi re-umplerea „rezervorului” şi mai multe mai mici (diametru 0,5 cm) pe gâtul conic al sticlei (cu cât gâtul este mai alungit cu atât mai bine - sticlele de Coca Cola sunt perfecte) şi în dop. Această capsulă cu lichid nutritiv va fi „plantată” printre răsaduri cu „capul” în jos. Solul va „trage” apa din PET prin găurile de scurgere pe măsură ce umiditatea din sol va scădea .

Cumpărați revista InfoMediuEuropa pentru a citi mai multe despre acest ingenios sistem de irigare. Aflați dintr-un articol amplu publicat în revista InfomediuEuropa despre cum poate fi aplicat acest sistem și care sunt detaliile de care trebuie să țineți cont dacă vreți să puneți la punct o astfel de rețea de irigare. Mai mult, puteți citi în revistă și povestea de succes a lui Vilas Kane, un cunoscut ecologist indian, faimos pentru producțiile sale documentare și proiectele pe care le dezvoltă pentru protejarea naturii și sprijinirea micilor agricultori din țara sa.

Revista InfomediuEuropa poate fi cumpărată de la magazinele Inmedio din toată țara. De asemenea, va puteți abona la această revistă aici.

 

Sticlele de plastic (PET - polietilen teraftalat), cel mai răspândit deşeu din zonele rurale din România, pot oferi soluţii tehnice pentru imaginarea unor sisteme eficiente de irigaţii accesibile financiar oricărui fermier - mai ales celor cu suprafeţe mici şi mijlocii.

Ultima modificare Vineri, 01 Mai 2015 23:46

Lasă un comentariu

Asiguraţi-vă că introduceţi informaţiile necesare unde este indicat (*). Codul HTML nu este permis.

Infomediu Europa

S.C. RECYCLING INTERNATIONAL MAGAZINE S.R.L.
Sat Surani 107
Comuna Surani, Judetul Prahova
Telefon: +40 720 88 28 55

Ne puteți urmări și pe: