• Ned 2020 Web
Marți, 28 Mai 2013 13:03

„Natura 2000”, opțiunea verde pentru bunăstarea României

Scris de
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Natura 2000 este o rețea europeană de zone naturale protejate, creată în 1992 cu scopul de a proteja natura și de a menține pe termen lung resursele naturale necesare dezvoltării socio-economice.

„Pierderea biodiversităţii este de 100 de ori mai mare decât capacitatea ei de regenerare, conform unor studii de specialitate. Astfel, trebuie să fim conştienţi cu toţii că pierderea biodiversităţii reprezintă o ameninţare pentru viaţa noastră de zi cu zi”, a spus ministrul Mediului și Schimbărilor Climatice, Rovana Plumb.

Cumpărați revista InfoMediuEuropa pentru a citi mai multe despre conferința Natura 2000 care a avut loc la bucurești. Aflați ce este infrastructura verde și cum investițiile în această zonă pot oferi beneficii ecologice, economice și sociale.

Revista InfomediuEuropa poate fi cumpărată de la magazinele Inmedio din toată țara. De asemenea, va puteți abona la această revistă aici.

Deteriorarea şi pierderea biodiversităţii este, alături de schimbările climatice, cea mai mare ameninţare la adresa mediului la scară mondială. În Europa, peste 800 de specii de plante sunt în pericol de dispariţie, iar majoritatea resurselor piscicole au scăzut sub limita de siguranţă. România se confruntă, de asemenea, cu mari probleme privind protejarea mediului natural. Astfel, pentru a atrage atenţia asupra importanţei biodiversităţii, centrul național pentru dezvoltare durabilă în parteneriat cu Ministerul Mediului și Schimbărilor Climatice a organizat, la Bucureşti, o conferinţă naţională pe tema “Natura 2000, opțiunea verde pentru bunăstarea României”.
Ultima modificare Vineri, 01 Mai 2015 23:46

Lasă un comentariu

Asiguraţi-vă că introduceţi informaţiile necesare unde este indicat (*). Codul HTML nu este permis.

Infomediu Europa

S.C. RECYCLING INTERNATIONAL MAGAZINE S.R.L.
Sat Surani 107
Comuna Surani, Judetul Prahova
Telefon: +40 720 88 28 55

Ne puteți urmări și pe: