• Webbanner Ecomondo
  • Ned 2020 Web
Marți, 28 Mai 2013 12:39

FOTO Primele monitorizări din barcă pentru păsările din Marea Neagră

Scris de
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Ielcovanii

Puffinus yelkouan (foto) a intrat recent în categoria ”Aproape Amenințat” pe Lista Roșie a Uniunii Internaționale pentru Conservarea Naturii. Ielcovanul folosește Marea Neagră doar ca teritoriu de hrănire, după sezonul de împerechere, când juvenilii se despart de părinți.

Cormoranul Moțat

Cormoranul moțat (foto) este foarte rar observat în apele teritoriale române, de obicei în apropiere de Vama Veche. Aceste păsări vin, probabil, din colonia bulgară de la Capul Kaliakra.

Lupul de mare mic

De asemenea, în timpul monitorizărilor din barcă specialiștii SOR au avut ocazia să observe un lup de mare mic (Stercorarius parasiticus - foto). Această specie este recunoscută pentru stilul unic prin care își procură hrana. Atacă pescărușii și chirighițele, pe care le obligă să arunce sau să vomite peștele înghițit, iar când acest lucru se întâmplă, lupul de mare prinde din zbor rămășițele de hrană.

Călătoriile cu șalupa și numărătorile de coastă vor continua în fiecare lună.

Cumpărați revista InfoMediuEuropa pentru a citi mai multe despre observațiile din barcă pentru păsările care trăiesc în zona Mării Negre. Aflați ce alte specii extraordinare au descoperit cercetătorii pe traseele lor. Un mini-jurnal al cercetătorilor este publicat în ediția de luna aceasta a revistei InfomediuEuropa.

Revista InfomediuEuropa poate fi cumpărată de la magazinele Inmedio din toată țara. De asemenea, va puteți abona la această revistă aici.

Societatea Ornitologică Română a demarat primele monitorizări sistematice, din barcă, de-a lungul coastei Mării Negre. Acestea fac parte din proiectul internațional ”Pregătirea Inventarului de Arii Marine de Importanță Avifaunistică pe Coasta de Sud a Mării Negre”. În zona de sud a coastelor Mării Negre se află populații importante de Ielcovan (Puffinus Yelkouan) și de sub-specii mediteraneene ale Cormoranului Moțat (Phalacrocorax Aristotelis Desmarestii).

Ultima modificare Vineri, 01 Mai 2015 23:46

Lasă un comentariu

Asiguraţi-vă că introduceţi informaţiile necesare unde este indicat (*). Codul HTML nu este permis.

Infomediu Europa

S.C. RECYCLING INTERNATIONAL MAGAZINE S.R.L.
Sat Surani 107
Comuna Surani, Judetul Prahova
Telefon: +40 720 88 28 55

Ne puteți urmări și pe: