• 1
  • 2
  • 3
  • 4
Marți, 28 Mai 2013 11:52

FOTO Au înflorit bujorii de stepă, unici în Europa

Scris de
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

 

Obiectivul de conservare a acestei rezervații îl reprezintă specia Paeonia peregrina var. romanica, specie vulnerabilă şi rară, cunoscută în popor și sub denumirea de bujor de stepă.

Pe lângă această specie de bujor românesc, în Pădurea Troianu, se mai întâlnesc şi alte elemente de floră sălbatică înscrise pe Lista Roşie a Plantelor Superioare din România (Salvia aethiopis, Melica ciliata, Polycnemum verrucosum, Dianthus pallens) pentru care a fost necesară luarea unor măsuri de conservare în cadrul ariei naturale protejate. Altitudinea scăzută şi apropierea de localitatea Troianul limitează compoziţia macrofaunei, varietatea florei şi vegetaţiei.

Datorită măsurilor de conservare întreprinse de către Agenţia pentru Protecţia Mediului Teleorman, specia se află în expansiune, iar din câteva vetre situate în mijlocul pădurii au apărut vetre noi în aproape tot perimetrul pădurii de cereto-gârniţet, precum şi multe exemplare individuale.

Cumpărați revista InfoMediuEuropa pentru a citi mai multe despre Pădurea Troianu. Aflați ce alte specii extraordinare de floră și faună pot fi găsite în această rezervație.

Revista InfomediuEuropa poate fi cumpărată de la magazinele Inmedio din toată țara. De asemenea, va puteți abona la această revistă aici.

 

Pǎdurea Troianu, declarată rezervaţie naturală, se află în partea de nord a Câmpiei Boianului la contactul cu Câmpia Găvanu-Burdea, ambele subdiviziuni ale Câmpiei Romane.

Ultima modificare Vineri, 01 Mai 2015 23:46

Lasă un comentariu

Asiguraţi-vă că introduceţi informaţiile necesare unde este indicat (*). Codul HTML nu este permis.

Infomediu Europa

S.C. RECYCLING INTERNATIONAL MAGAZINE S.R.L.
Sat Surani 107
Comuna Surani, Judetul Prahova
Telefon: +40 720 88 28 55

Ne puteți urmări și pe: