• 1
  • 2
  • 3
Marți, 28 Mai 2013 10:53

Parc fotovoltaic de 76 milioane de euro, în Giurgiu. Cine este investitorul

Scris de
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Firma chineză Lightway Solar a informat că a obţinut aprobarea principalului organism de planificare economică din China (Development and Reform Commission -NDRC) pentru această investiţie.

Lightway Solar a intrat pe piaţa din România după ce la începutul lunii martie a achiziţionat, prin intermediul subsidiarei sale germane, compania românească Sun Garden Colibaşi pentru 2,49 milioane de euro.

„Demarăm acum prima investiţie în România, unde Guvernul a introdus o serie de politici în domeniul fotovoltaic. Lightway va coopera cu investitorii din compania-mamă pentru a le câştiga sprijinul pentru acest proiect”, a declarat directorul general al Lightway Germania, Wei Zhen. Reamintim că luna trecută, Guvernul a anunţat suspendarea pentru trei ani şi jumătate a sistemului alocării de certificate verzi pentru producătorii de energie din resurse regenerabile. Măsura este destinată să reducă factura plătită de consumatorul final cu 50% pentru energia regenerabilă, însă riscă să-i alunge pe investitori.

O companie străină intenţionează să investească 76 milioane de euro pentru a dezvolta un parc fotovoltaic cu o capacitate de 50 MW la Prundu, în judeţul Giurgiu. Aproximativ 30% din această investiţie va fi furnizată de companie iar restul va fi acoperit prin facilităţi de credit de la bănci.

Ultima modificare Vineri, 01 Mai 2015 23:46

Lasă un comentariu

Asiguraţi-vă că introduceţi informaţiile necesare unde este indicat (*). Codul HTML nu este permis.

Infomediu Europa

S.C. RECYCLING INTERNATIONAL MAGAZINE S.R.L.
Sat Surani 107
Comuna Surani, Judetul Prahova
Telefon: +40 720 88 28 55

Ne puteți urmări și pe: