• 1
  • 2
  • 3
Duminică, 26 Mai 2013 09:49

Rovana Plumb: Nu mai sunt probleme cu urşii, acum sunt probleme cu şacalii şi mistreţii din Deltă

Scris de
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

În ceea ce priveşte problema urşilor, ea a spus că în zona montană a judeţului Dâmboviţa au mai fost relocaţi urşi.

"Legat de problema urşilor, în zona montană a judeţului Dâmboviţa au mai fost relocaţi urşi, iar conducerea Parcului Natural Bucegi susţine că efectivul de urşi este mult prea mare. Este foarte adevărat, din toate datele pe care le avem la minister, la departamentul Direcţia generală protecţia naturii, care include componenta de biodiversitate, desigur că avem un studiu făcut în ceea ce priveşte acest număr de urşi care sunt protejaţi la nivel european. Eu nu sunt de acord cu împuşcarea lor, nici măcar cu vânătoarea, nu sunt şi nu voi fi niciodată un fan al vânătorii, nici cu pescuitul nu sunt de acord. Desigur că sunt mulţi factori care trebuie luaţi în considerare şi cred că specialiştii trebuie să îşi spună cuvântul", a mai spus ministrul Mediului.

În luna septembrie a anului trecut în judeţul Dâmboviţa au avut loc mai multe atacuri ale urşilor asupra oamenilor.

Atunci, un urs a ucis un bătrân de 72 de ani şi a rănit alte două persoane - o femeie şi un bărbat. Ursul care i-a atacat pe cei trei a fost împuşcat, iar în urma analizelor s-a stabilit că acesta era turbat, în zonă fiind instituită carantina.

Tot în septembrie 2012, un bărbat de 63 de ani a fost ucis de un urs tot în Dâmboviţa, într-o zonă izolată, unde animalul fusese prins într-un laţ, capcana fiind pusă de către victimă.

Ministrul Mediului, Rovana Plumb, a declarat, sâmbătă, la Târgovişte, că nu mai există probleme cu urşii şi că acum ministerul este preocupat de "situaţia creată în Delta Dunării" din cauza şacalilor şi a mistreţilor.

"Nu mai avem probleme cu urşii, acum avem alte preocupări la nivelul Departamentului de Biodiversitate, cu şacalii şi mistreţii din zona Deltei Dunării, pentru care există un grup de lucru care va corecta şi va clarifica, într-un mod cât se poate de tranşant, ce înseamnă prezenţa lor acolo şi ce daune pot provoca dacă nu sunt luate măsuri, şi mă refer la ordinul de vânătoare, care trebuie reevaluat, aşa cum am discutat şi cu organizaţiile neguvernamentale
", a declarat Rovana Plumb, într-o conferinţă de presă.
Ultima modificare Vineri, 01 Mai 2015 23:46

Lasă un comentariu

Asiguraţi-vă că introduceţi informaţiile necesare unde este indicat (*). Codul HTML nu este permis.

Infomediu Europa

S.C. RECYCLING INTERNATIONAL MAGAZINE S.R.L.
Sat Surani 107
Comuna Surani, Judetul Prahova
Telefon: +40 720 88 28 55

Ne puteți urmări și pe: