• Webbanner Ecomondo
  • Ned 2020 Web
Vineri, 24 Mai 2013 09:28

UE va reevalua modul în care se extrage gaz din rocile de șist. Procedeul poate fi periculos pentru mediu

Scris de
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Fracturarea hidraulică, prin care se injectează cantităţi mari de apă, nisip şi chimicale în formaţiuni de rocă de şist pentru a extrage gaze, este contestată de organizaţiile pentru protecţia mediului, care susţin că procesul poate contamina pânza freatică.


Citiți și:

Exploatarea gazelor de şist dăunează mediului

Criza economică - un motiv pentru a renunţa la protecţia mediului?

Oettinger a afirmat pentru Die Welt că Germania nu ar trebui să renunţe la fracturarea hidraulică.

Germania ar trebui să recunoască potenţialul gazelor de şist şi să creeze un cadru prin care să permită proiecte demonstrative şi teste practice, a spus comisarul european.

"Dacă vom permite teste vom şti mai multe în câţiva ani şi vom fi mai bine informaţi în privinţa costurilor", a arătat el.

Germania este îngrijorată în privinţa impactului fracturării hidraulice asupra mediului, însă guvernul nu vrea ca industria locală să fie dezavantajată economic prin privarea ei de o resursă ieftină de energie.

Premierul landului german Hesse, Volker Bouffier, a declarat pentru Die Welt că, până când riscurile asociate fracturării hidraulice vor fi mai bine înţelese, este necesar un moratoriu pe astfel de tehonologie.

Uniunea Europeană (UE) va reevalua în acest an fracturarea hidraulică şi problemele de mediu asociate acestui proces tehnologic, a declarat comisarul european pentru energie, Guenther Oettinger, citat de ziarul Die Welt, preluat de MarketWatch.

"Protejarea zonelor unde există apă potabilă şi subterană este absolut corectă", iar UE va analiza mai atent în acest an fracturarea hidraulică, a afirmat Oettinger.
Ultima modificare Vineri, 01 Mai 2015 23:46

Lasă un comentariu

Asiguraţi-vă că introduceţi informaţiile necesare unde este indicat (*). Codul HTML nu este permis.

Infomediu Europa

S.C. RECYCLING INTERNATIONAL MAGAZINE S.R.L.
Sat Surani 107
Comuna Surani, Judetul Prahova
Telefon: +40 720 88 28 55

Ne puteți urmări și pe: