• 1
  • 2
  • 3
  • 4
Luni, 08 Aprilie 2013 21:42

TEHNOLOGIILE SMART GRID CONTINUĂ SĂ SE RĂSPÂNDEASCĂ

Scris de
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

O reţea inteligentă Smart Grid este o reţea de electricitate care foloseşte informaţii digitale şi tehnologii de comunicaţie care îmbunătăţesc eficienţa şi siguranţa transportului de energie.

Creşterea gradului de diversificare privind sursele de energie folosite la nivel global necesită un sistem de control sofisticat care să faciliteze integrarea oricăror surse în reţeaua electrică. SUA a depăşit alte state în privinţa investiţiilor în smart grid, cheltuind 4,3 miliarde de dolari în 2012, deşi această sumă este cu 19% mai mică decât investiţiile făcute în 2011 (5,1 miliarde). China a investit 3,2 miliarde în 2012, cu 14% mai mult decât în 2011. Directivele UE privind reţelele inteligente au dus la creşterea cu 27% a cheltuielilor europene din acest sector, ajungând la 1,4 miliarde de dolari în 2012, în creştere faţă de cei 1,1 miliarde investiţi în 2011. Investiţiile Americii Latine în tehnologia smart grid rămân relativ scăzute, la aproxi-mativ 400 de milioane de dolari în 2012.

Supriya Rumar - World Watch Institute,  Traducere: Emilian Stoenică, Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea.

NOUL RAPORT AL INSTITUTULUI DE SUPRAVEGHERE A LUMII (WORLDWATCH INSTITUTE) EXAMINEAZĂ INVESTIŢIILE GLOBALE ÎN INSTALAREA TEHNOLOGIILOR SMART GRID (REŢELE INTELIGENTE).

Conduse mai ales de creşterea procentului de energie regenerabilă în mixul energetic şi de nevoia de a revitaliza infrastructura reţelelor învechite, investiţiile globale în tehnologia „reţelelor inteligente” au crescut cu 7 procente în 2012, reprezentând 13,9 miliarde de dolari la nivel global, conform unei noi cercetări făcute de Worldwatch Institute. În ciuda unei uşoare reduceri a investiţiilor, Statele Unite şi-au păstrat poziţia de lider în reţelele smart grid, fiind urmate îndeaproape de China, conform autorului raportului Reese Rogers.

Ultima modificare Vineri, 01 Mai 2015 23:46

Lasă un comentariu

Asiguraţi-vă că introduceţi informaţiile necesare unde este indicat (*). Codul HTML nu este permis.

Infomediu Europa

S.C. RECYCLING INTERNATIONAL MAGAZINE S.R.L.
Sat Surani 107
Comuna Surani, Judetul Prahova
Telefon: +40 720 88 28 55

Ne puteți urmări și pe: