• 1
  • 2
  • 3
  • 4
Luni, 08 Aprilie 2013 20:39

FOLIA FOTOVOLTAICĂ ÎŢI ÎNCARCĂ TELEFONUL DE LA SOARE

Scris de
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Cei de la Wysips speră ca primele telefoane echipate cu noua folie să ajungă în magazine până la sfârșitul anului. Ludovic Dubois, președintele general al firmei dezvoltatoare, a prezentat la Barcelona un smartphone echipat cu folia fotovoltaică, iar imediat după expunerea la o sursă de lumină telefonul a început să se încarce. Se pare că la o expunere de aproximativ 10 minute, se va putea comunica 2 minute, iar pentru o reîncărcare completă este nevoie de o expunere de aproximativ 6 ore. Oricum, Wysips a declarat că scopul foliei nu este de a reîncărca dispozitivele, ci, mai degrabă, să le țină în funcțiune în situații de urgență.

Folia Wysips va costa aproximativ 1 euro bucata. Compania intenționează să licențieze tehnologia companiilor de telefoane, acestea urmând să decidă costul device-urilor. Piața țintă pentru această folie este Africa, unde există aproximativ 500 de milioane de telefoane mobile, dar acoperirea electrică a continentului este de doar 40%.

MOBILE WORLD CONGRESS 2013 NU DEZAMĂGEȘTE DELOC LA CAPITOLUL SURPRIZE. COMPANIA FRANCEZĂ WYSIPS A LANSAT O FOLIE TRANSPARENTĂ CARE AJUTĂ LA ÎNCĂRCAREA BATERIEI SMARTPHONE-URILOR PRIN EXPUNEREA ACESTORA LA SOARE, LA PREȚUL DE 1 EURO.

Ultima modificare Vineri, 01 Mai 2015 23:46

Lasă un comentariu

Asiguraţi-vă că introduceţi informaţiile necesare unde este indicat (*). Codul HTML nu este permis.

Infomediu Europa

S.C. RECYCLING INTERNATIONAL MAGAZINE S.R.L.
Sat Surani 107
Comuna Surani, Judetul Prahova
Telefon: +40 720 88 28 55

Ne puteți urmări și pe: