• 1
  • 2
  • 3
  • 4
Luni, 08 Aprilie 2013 20:23

„Invenţia mea ar putea stopa evoluţia nefastă a planetei noastre”

Scris de
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Stimulaţi de prezicerea lui Jules Verne, dar şi de „foamea” tot mai mare de energie, îndeosebi de cea „curată”, de câteva decenii încoace, mii şi mii de cercetători şi inventatori de pe tot globul şi-au concentrat atenţia asupra hidrogenului, eforturile lor urmărind acelaşi scop: obţinerea respectivului gaz prin noi procedee, mai rentabile decât electroliza, astfel încât acesta să devină competitiv pe piaţa combustibililor clasici. În rândurile acestei adevărate armate internaţionale pornită să cucerească hidrogenul a intrat în 2005 şi domnul dr. ing. Marin Radu, directorul general al Centrului de Cercetare pentru Materiale Macromoleculare şi Membrane (CCMMM) din Bucureşti. Şi, după câte am aflat şi ştim noi în prezent, se pare că domnia sa a reuşit să obţină pe acest front o mare victorie, mai mare chiar decât şi-a propus iniţial şi decât a multor altora dintre confraţii săi. Acesta şi este motivul care ne-a determinat să ne adresăm recent domniei sale cu câteva întrebări, oferindu-i astfel prilejul să ne prezinte detaliat invenţia sa şi aplicaţiile ei.

În anul 2009 a apărut în presa din România un interviu cu dumneavoastră în care se vorbea despre o invenţie personală, „una dintre cele mai importante descoperiri în domeniul combustibililor”. Explicaţi, vă rog, în ce constă, concret, această realizare deosebită.

Foarte pe scurt, este vorba despre obţinerea din apă, printr-un procedeu electrocatalitic membranar, a unui gaz combustibil foarte stabil ca şi benzina şi motorina dar, în acelaşi timp, foarte puţin poluant şi cu cel puţin 50% mai ieftin decât acestea.

- susține dr. Ing. Radu Marin, director general al Centrului de Cercetare pentru Materiale Macromoleculare şi Membrane (CCMMM) din Bucureşti

CU MAI BINE DE UN SECOL ÎN URMĂ, JULES VERNE FĂCEA O AFIRMAŢIE DEOSEBIT DE ÎNDRĂZNEAŢĂ PENTRU VREMEA SA: „APA ESTE COMBUSTIBILUL VIITORULUI” , SPUNEA PE-ATUNCI ACEST GENIAL VIZIONAR CARE A JALONAT CU PREVIZIUNILE SALE, TOATE ÎMPLINITE PÂNĂ LA URMĂ, DRUMUL NOSTRU PRIN ISTORIA CONTEMPORANĂ. EVIDENT, EL NU AVEA ÎN VEDERE FOLOSIREA APEI CA ATARE, CI A HIDROGENULUI ŞI OXIGENULUI DIN MOLECULA ACESTEIA, GAZE, CARE UTILIZATE ÎN COMBINAŢIE SAU SEPARAT AVEAU SĂ PRODUCĂ, DUPĂ PĂREREA SA, O CĂLDURĂ MAI MARE DECÂT A CELUI MAI BUN CĂRBUNE.

Ultima modificare Vineri, 01 Mai 2015 23:46

Lasă un comentariu

Asiguraţi-vă că introduceţi informaţiile necesare unde este indicat (*). Codul HTML nu este permis.

Infomediu Europa

S.C. RECYCLING INTERNATIONAL MAGAZINE S.R.L.
Sat Surani 107
Comuna Surani, Judetul Prahova
Telefon: +40 720 88 28 55

Ne puteți urmări și pe: