• Ned 2020 Web
Luni, 08 Aprilie 2013 20:12

BIRDWATCHING - TURISM ŞI ECOLOGIE ÎN ACELAŞI TIMP

Scris de
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

 

Diferența dintre păsărar și ornitolog este simplă: ornitologii se implică în cercetări științifice, păsărarii se bucură de păsări, peisaje și natură. De aceea, păsăritul este o formă a turismului ecologic care îi fascinează pe agenți: turistul are puține pretenții, preferă natura în locul hotelurilor de cinci stele și un caiac în locul unei șalupe luxoase cu motor puternic. Pentru cei care vor să experimenteze pe cont propriu frumusețea acestui stil de a ieși în natură, există însă un set de reguli.

Cod de conduită

Păsărarii pun interesele păsărilor mai presus de cele ale oamenilor, indiferent că aceștia sunt iubitori de natură sau nu. Regulile se aplică și în natură, dar și pentru observarea păsărilor de grădină sau de pe lacul din parc. Cinci lucruri esențiale trebuie imprimate în mintea fiecăruia.

1. Interesul păsării primează. Păsările răspund la prezența omului în mai multe feluri, în funcție de specie, locație sau perioadă din an. Evitați să deranjați păsările pentru că unele ar putea să-și părăsească apoi cuibul. Ouăle lor vor fi mâncate de prădători, iar puii deja ieșiți din ouă ar putea muri de foame.

2. Fiți ambasadori ai birdwatching-ului. Asumați-vă un comportament decent pe teren. Vă veți bucura altfel de natură și veți fi un exemplu pentru cei care vă întâlnesc. Respectați dorințele localnicilor, nu intrați pe proprietăți private fără a avea permisiune.

ÎN TURISMUL DIN STRĂINĂTATE, LA ACEASTĂ ORĂ, MILIOANE DE EURO ȘI DE DOLARI LE REVIN AGENȚILOR TURISTICI DINTR-O ACTIVITATE EXTREM DE SIMPLĂ, CARE ÎNCURAJEAZĂ MIȘCAREA ECOLOGICĂ: BIRDWATCHING. TURIȘTII URMĂRESC PĂSĂRI ȘI PLĂTESC PENTRU ACEST LUCRU. NU DERANJEAZĂ NATURA, NU LASA ÎN URMĂ GUNOAIE, NU DISTRUG NIMIC. ÎN ROMÂNIA, TERMENUL SE TRADUCE DREPT PĂSĂRIT, IAR CEI CARE PRACTICĂ ACEASTĂ ACTIVITATE SUNT PĂSĂRARI.

Ultima modificare Vineri, 01 Mai 2015 23:46

Lasă un comentariu

Asiguraţi-vă că introduceţi informaţiile necesare unde este indicat (*). Codul HTML nu este permis.

Infomediu Europa

S.C. RECYCLING INTERNATIONAL MAGAZINE S.R.L.
Sat Surani 107
Comuna Surani, Judetul Prahova
Telefon: +40 720 88 28 55

Ne puteți urmări și pe: