• 1
  • 2
  • 3
Luni, 08 Aprilie 2013 19:41

CO2: DIN MARE POLUATOR –> RESURSĂ VALOROASĂ

Scris de
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

 

Până în 2020 emisia de gaze cu efect de seră (GES) trebuie să ajungă la nivelul de referinţă – anul 1990. Uniunea Europeană îşi propune reducerea GES cu 80% până în 2050 faţă de 1990. Această reducere va fi posibilă dacă se îmbunătăţesc toate sectoarele „vinovate”: energie electrică, industrie, transport, locuinţe şi servicii, agricultură etc.

Doamna Elena Dumitru, secretar de Stat în Ministerul Mediului şi Schimbărilor Climatice a subliniat că în procesul de gestionare a problemei dioxidului de carbon trebuie implicaţi toţi actorii: industria românească, consumatorii, producătorii de CO2, experţi naţionali şi internaţionali, societatea civilă şi mass media, fiind nevoie de o echipă complexă pentru gestionarea integrată a CO2.

MINISTERUL MEDIULUI ȘI SCHIMBĂRILOR CLIMATICE, CU SPRIJINUL ALSTOM ȘI AL INSTITUTULUI DE STUDII ȘI PROIECTĂRI ENERGETICE ISPE BUCUREŞTI, A ORGANIZAT O CONFERINŢĂ LEGATĂ DE MANAGEMENTUL INTEGRAT AL CARBONULUI, UNDE AU FOST DEZBĂTUTE SOLUŢII INTEGRATE DE GESTIONARE A POLUĂRII CU CO2, PENTRU O ECONOMIE DECARBONIZATĂ A ROMÂNIEI.

Ultima modificare Vineri, 01 Mai 2015 23:46

Lasă un comentariu

Asiguraţi-vă că introduceţi informaţiile necesare unde este indicat (*). Codul HTML nu este permis.

Infomediu Europa

S.C. RECYCLING INTERNATIONAL MAGAZINE S.R.L.
Sat Surani 107
Comuna Surani, Judetul Prahova
Telefon: +40 720 88 28 55

Ne puteți urmări și pe: