• Ned 2020 Web
Luni, 08 Aprilie 2013 19:29

CAMPANIE DE ATRAGERE A TURIŞTILOR ÎN EUROPA

Scris de
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Campania, susținută de jurnaliști și bloggeri prin videoclipuri, filmulețe, reviste și websituri, arată oportunitățile unice și variate pe care Europa le poate oferi turiștilor. Finanțată de Comisa Europeană, campania - organizată în parteneriat cu European Travel Commision (ETC), organizația care susține turismul național în Europa, dorește să promoveze cât mai bine industria turismului european.

 

Turismul este un sector esenţial al economiei europene. El cuprinde o varietate de produse şi destinaţii şi implică mulţi actori, atât din sfera publică cât şi din cea privată, cu arii de competenţă foarte descentralizate, adesea la nivel local şi regional. Industria turistică generează peste 5% din PIB-ul Uniunii Europene, cu circa 1,8 milioane de întreprinderi care ocupă aproximativ 5,2% din forţa de muncă totală (aproape 9,7 milioane de locuri de muncă). Dacă luăm în calcul şi sectoarele conexe, contribuţia estimativă a turismului în crearea PIB este mult mai mare: turismul generează indirect peste 10% din PIB-ul UE şi ocupă aproximativ 12% din forţa de muncă.

Intitulată Europe - Whenever you're ready, campania se derulează pe tot parcursul acestui an și dorește să evidențieze moștenirea culturală și frumusețile naturale pe care Europa le deține și le reamintește turiștilor să descopere vechiul continent.  “Sunt multe de văzut în Europa. Vom promova pachete turistice prin care turiștii pot descoperi frumusețile Europei, gastronomia, dar și istoria bogată a acestui continent. Este o experiență unică ce nu trebuie ratată” spune vicepreședintele Comisiei Europene, Antonio Tajani.

Ultima modificare Vineri, 01 Mai 2015 23:46

Lasă un comentariu

Asiguraţi-vă că introduceţi informaţiile necesare unde este indicat (*). Codul HTML nu este permis.

Infomediu Europa

S.C. RECYCLING INTERNATIONAL MAGAZINE S.R.L.
Sat Surani 107
Comuna Surani, Judetul Prahova
Telefon: +40 720 88 28 55

Ne puteți urmări și pe: