• 1
  • 2
  • 3
  • 4
Luni, 08 Aprilie 2013 19:27

SALVAREA URȘILOR POLARI: Hrana din mâna omului?

Scris de
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Statele care au semnat acest acord sunt Canada, Norvegia, Danemarca, SUA și fosta URSS și au hotărât să își unească eforturile pentru a contribui la conservarea acestei specii.

 

Hrănirea din mână a unei ursoaice cu pui sună ca un vis pentru un iubitor de animale. Este posibil să vină curând un moment când urşii polari nu vor avea alte mijloace de supravieţuire. Într-o lucrare lansată recent, un consiliu de cercetători a cerut ţărilor cu populaţii de urşi polari (USA, Canada, Rusia, Norvegia și Groenlanda) să elaboreze planuri de gestionare a crizei pentru speciile pe cale de dispariţie, specii care vor fi decimate datorită topirii calotei glaciare în habitatul lor nordic. Propunerea reprezintă un avertisment redutabil legat de măsurile de salvare a uneia dintre creaturile cele mai maiestuoase ale lumii, aflate pe cale de dispariţie.

EXPERŢII CER NAŢIUNILOR SĂ ELABOREZE PLANURI DE PROTECŢIE A URSULUI POLAR  ÎNAINTE CA ANIMALELE SĂ RĂMÂNĂ FĂRĂ ALIMENTE ŞI SĂ AJUNGĂ PE CALE DE DISPARIȚIE.

Ursul polar a intrat în atenția oamenilor de știință și a ecologiștilor, care au reușit să determine semnarea Acordului Internațional privind Protejarea Urșilor Polari în 1973 la Oslo.

Ultima modificare Vineri, 01 Mai 2015 23:46

Lasă un comentariu

Asiguraţi-vă că introduceţi informaţiile necesare unde este indicat (*). Codul HTML nu este permis.

Infomediu Europa

S.C. RECYCLING INTERNATIONAL MAGAZINE S.R.L.
Sat Surani 107
Comuna Surani, Judetul Prahova
Telefon: +40 720 88 28 55

Ne puteți urmări și pe: