• 1
  • 2
  • 3
Luni, 08 Aprilie 2013 19:19

TAXAREA COMPANIILOR DE TRANSPORT AR REDUCE CHELTUIELILE DE SĂNĂTATE

Scris de
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

 

Per total, se estimează că poluarea aerului este vinovată de 3 milioane de zile de boală şi 350.000 de morţi premature în Europa. Astfel de efecte asupra sănătăţii au şi un cost economic puternic – autorii raportului estimează că doar poluarea cauzată de tiruri le costă pe statele membre EEA în jur de 43-46 miliarde de euro pe an, adică aproape jumătate din costul total al poluării din transportul rutier, care este estimat la 100 de miliarde de euro. Directiva „Eurovinietă” din 2011 arată cum statele membre UE ar putea să încorporeze costurile de sănătate cauzate de poluarea aerului printr-o taxă pentru autostrăzi şi drumuri naţionale. Conform Directivei, câştigurile unei astfel de măsuri ar trebui investite în dezvoltarea unui transport sustenabil. Cu toate acestea, adoptarea unei taxe pentru circularea pe drumurile publice este o decizie care trebuie luată de fiecare stat membru în parte.

„Economiile europene se bazează pe transportarea de bunuri pe distanţe mari. Dar în spatele acestui transport se află şi costuri ascunse, plătite prin ani de sănătate precară şi chiar decese... Acest cost este ridicat mai ales pentru cei care locuiesc aproape de reţelele majore de transport din Europa. Prin încorporarea acestor costuri în preţul bunurilor transportate, putem încuraja metode de transport mai sănătoase şi tehnologii mai curate” a spus Jacqueline McGlade, directorul executiv al EEA.

TAXELE DE DRUM PENTRU VEHICULELE CARE TRANSPORTĂ MĂRFURI (HEAVY GOODS VEHICLES – HGVS) AR TREBUI SĂ REFLECTE EFECTELE DIVERSE PE CARE LE PROVOACĂ POLUAREA DIN TRAFIC ASUPRA SĂNĂTĂŢII, ÎN DIFERITE STATE EUROPENE. ASTA ÎNSEAMNĂ CĂ TAXELE AR TREBUI SĂ FIE MULT MAI RIDICATE ÎN ANUMITE ŢĂRI COMPARATIV CU ALTELE, CONFORM ANALIZEI AGENŢIEI EUROPENE DE MEDIU (EEA).

Ultima modificare Vineri, 01 Mai 2015 23:46

Lasă un comentariu

Asiguraţi-vă că introduceţi informaţiile necesare unde este indicat (*). Codul HTML nu este permis.

Infomediu Europa

S.C. RECYCLING INTERNATIONAL MAGAZINE S.R.L.
Sat Surani 107
Comuna Surani, Judetul Prahova
Telefon: +40 720 88 28 55

Ne puteți urmări și pe: