• 1
  • 2
  • 3
Luni, 08 Aprilie 2013 18:51

REZERVAŢIA NATURALĂ MUZEUL TROVANŢILOR COSTEŞTI

Scris de
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

A fost înfiinţată în baza avizului Academiei Române - Comisia pentru Ocrotirea Monumentelor Naturii. În cadrul ariei protejate se află un teren neproductiv, denivelat şi o carieră de nisip (afloriment) cu expunere vestică, rezervaţia fiind situată în extravilanul Localităţii Costeşti din judeţul Vâlcea, la baza Dealului Costeşti (Zlamene), adiacentă DN 67.

 

Relieful zonei a fost modelat antropic prin deschiderea carierei de nisip în versantul dealului, fără de care nici trovanţii nu ar fi fost scoşi la lumină din straturile de nisip. Principalul element geomorfologic este faleza înaltă de 30 m a carierei de nisip, situată în partea de est a rezervaţiei. Încă o faleză, mai mică (5 m înălţime), se află în nordul rezervaţiei, spre şosea. La baza acestora, sub nivelul şoselei, terenul este relativ plat, cu mici denivelări (movile de nisip) peste care a crescut vegetaţia. În sudul rezervaţiei se află o vale: Valea Nisipului.

REZERVAŢIA NATURALĂ MUZEUL TROVANŢILOR COSTEŞTI ESTE ADMINISTRATĂ DIN 2006 DE ASOCIAŢIA KOGAYON, ORGANIZAŢIE NONGUVERNAMENTALĂ CU SEDIUL ÎN COSTEŞTI, ÎN BAZA UNEI CONVENŢII DE CUSTODIE SEMNATĂ CU AGENŢIA PENTRU PROTECŢIA MEDIULUI VÂLCEA.

Rezervaţia Naturală Muzeul Trovanţilor Costeşti cu o suprafaţă de 1,1 ha are ca principal scop protejarea formaţiunilor geologice numite trovanţi şi este situată pe teritoriul Comunei Costeşti, Judeţul Vâlcea.

Ultima modificare Vineri, 01 Mai 2015 23:46

Lasă un comentariu

Asiguraţi-vă că introduceţi informaţiile necesare unde este indicat (*). Codul HTML nu este permis.

Infomediu Europa

S.C. RECYCLING INTERNATIONAL MAGAZINE S.R.L.
Sat Surani 107
Comuna Surani, Judetul Prahova
Telefon: +40 720 88 28 55

Ne puteți urmări și pe: