• Ned 2020 Web
Luni, 08 Aprilie 2013 18:35

CASE 100% ECOLOGICE

Scris de
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

 

Nu putem discuta despre viitorul comunităților sustenabile fără a aduce în discuție și problema locuințelor. Cob-ul este un amestec din lut, nisip, paie, apă și pământ. Acest amestec se transformă într-un fel de turtă de o consistență asemănătoare cu plastelina, cu ajutorul căreia poți construi case în forme cât mai artistice, dar mai ales sănătoase, atât ca materiale folosite sau tehnologii de fabricație, cât și ca energie consumată, umiditate, rezistență la cutremure, durabilitate în timp.

 

Casa Verde din România

Arhitectul Ileana Mavrodin a renunţat la viaţa pe care şi-o construise în Canada pentru a se stabili în Cheile Nerei, în Caraş-Severin. Casa Verde este un proiect arhitectural ecologic în totalitate, oferă un microclimat sănătos, repre-zentând un mod de viaţă, în care tradiţionalul se împleteşte armonios cu modernul.

 

Prima casă de cob din Canada

Această construcţie este prima casă de cob din Canada, o colaborare între patru adepţi ai materialelor ecologice, sprijiniţi de o echipă de voluntari. Casa este ridicată în 1990, are o suprafaţă de 56 metri pătraţi, este împărţită pe două niveluri, iar acoperişul se sprijină în totalitate pe pereţii de chirpici. Preţul său este de circa 56.000 dolari.

 

Locuinţa de pe malul apei, din Marea Britanie

Casa din imagine este ridicată în Somerset, pe malul unui mic firicel de apă. Nu cu mult timp în urmă, una dintre cele mai artistice locuinţe naturale din lume era să fie distrusă, deoarece micul fir de apă s-a transformat într-un râu, aproape de a se revărsa. Acoperişul este făcut din scânduri de cedru, iar pereţii nordici şi estici sunt din baloți de paie, iar cei sudici şi vestici sunt decoraţi cu pânze de păianjen sculptate în cob.

NUMITĂ „CASA DE COB”, CONSTRUCŢIA ESTE O ALTERNATIVĂ NATURISTĂ LA CASELE ACTUALE ÎNCORSETATE DE TERMOPANE, DE MATERIALE CARE NU RESPIRĂ ŞI DE SISTEME COMPLICATE DE VENTILAŢIE. CASA TRADIŢIONALĂ, DAR MODERNIZATĂ, CÂŞTIGĂ DIN CE ÎN CE MAI MULŢI SUSŢINĂTORI, CU PRECĂDERE PESTE OCEAN. ÎNSĂ ÎN ULTIMII ANI, ŞI ROMÂNII SE ALINIAZĂ TIMID TENDINŢELOR INTERNAŢIONALE.

Ultima modificare Vineri, 01 Mai 2015 23:46

Lasă un comentariu

Asiguraţi-vă că introduceţi informaţiile necesare unde este indicat (*). Codul HTML nu este permis.

Infomediu Europa

S.C. RECYCLING INTERNATIONAL MAGAZINE S.R.L.
Sat Surani 107
Comuna Surani, Judetul Prahova
Telefon: +40 720 88 28 55

Ne puteți urmări și pe: