• 1
  • 2
  • 3
  • 4
Luni, 08 Aprilie 2013 06:53

GARDA DE MEDIU AVERTIZEAZĂ!

Scris de
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Acţiuni organizate în ţară, cu ocazia Zilei Gărzii Naţionale de Mediu

Ziua de 12 martie reprezintă pentru comisarii Gărzii Naţionale de Mediu un moment aniversar. Ea marchează înfiinţarea Gărzii Naţionale de Mediu ca instituţie care aplică prevederile legale privind protecţia factorilor de mediu. Cu această ocazie, mesajul GNM, adresat tuturor, vizează o acţiune comună, în care fiecare poate contribui la salvarea mediului şi a naturii. Această zi a fost marcată prin acţiuni de informare, conştientizare şi educaţie ecologică, desfăşurate la nivelul tuturor comisariatelor judeţene din ţară. În acest sens, au fost organizate acţiuni de ecologizare la Hunedoara, pe raza municipiului Deva – Zona Zăvoi, împreună cu reprezentanţii Primăriei Deva, la Vaslui, unde elevii au participat la ecologizarea râului Delea, şi la Giurgiu, unde s-a desfășurat o acţiune de salubrizare în zona Parc Alei din Giurgiu.

Controale efectuate de GNM pe raza judeţelor Sibiu şi Argeş

În perioada 12-28.02.2013, o echipă de comisari ai GNM - Comisariatul General a efectuat o acţiune de control pe raza judeţelor Sibiu şi Argeş, acţiune care a avut ca obiectiv verificarea gestionării deşeurilor periculoase provenite de la unităţile medicale.

În cadrul acestui control, au fost verificate următoarele unităţi:

SC ECO SERVTRANS SRL  - la punctul de lucru Sibiu, societatea deţine o instalaţie de sterilizare a deşeurilor medicale care funcţionează în baza unei autorizaţii de mediu. Cu ocazia verificărilor pe teren, s-a constatat că societatea nu a respectat condiţiile din autorizaţia de mediu, respectiv prevederile HG 1061/2008 privind transportul deşeurilor.  De asemenea, societatea nu a ţinut evidenţa deşeurilor care au intrat şi au ieşit din instalaţie, pe fiecare cod de deşeu colectat, potrivit HG 856/2002 privind evidenţa gestiunii deşeurilor şi Legii 211/2011 privind regimul deşeurilor, introducând în instalaţie deşeuri care nu au fost autorizate pentru tratare.

Operatorul economic a fost sancţionat cu amendă contravenţională în valoare de 100.000 lei, iar Agenţia pentru Protecţia Mediului Sibiu a fost notificată în vederea iniţierii procedurii de suspendare a autorizaţiei de mediu.

Secretarul de Stat al Ministerului Mediului şi Schimbărilor Climatice, Elena Dumitru, a participat la primul seminar de informare, conștientizare și instruire din  cadrul proiectului “Sistemul de management de mediu şi audit (EMAS) al Uniunii Europene şi respectiv sistemul privind etichetarea ecologică al Uniunii Europene”. Acestea reprezintă instrumente ale dezvoltării durabile pe care Statele Membre UE trebuie să le promoveze, conform cerinţelor Regulamentelor prin care au fost adoptate la nivel european.

Ultima modificare Vineri, 01 Mai 2015 23:46

Lasă un comentariu

Asiguraţi-vă că introduceţi informaţiile necesare unde este indicat (*). Codul HTML nu este permis.

Infomediu Europa

S.C. RECYCLING INTERNATIONAL MAGAZINE S.R.L.
Sat Surani 107
Comuna Surani, Judetul Prahova
Telefon: +40 720 88 28 55

Ne puteți urmări și pe: