Imprimă această pagină
Marți, 12 Martie 2013 20:12

Eco Sud deschide un nou capitol ecologic în Judeţul Teleorman

Scris de
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

 

Prin urmare, compania Eco Sud se extinde în extremitatea sudică a ţării, incluzând de astăzi în gestionarea sa Depozitul Central de la Mavrodin, a cărui administrare este rezultatul definitiv al procedurii de achizitie publică demarată în 2010 de Consiliul Judeţean Teleorman şi Asociaţia de Dezvoltare Intercomunitară Teleorman. În calitate de operator al depozitului, compania Eco Sud va asigura acoperirea totală a activităţii de depozitare şi eliminare a deşeurilor la nivelul întregii regiuni, oferind servicii de depozitare, tratare şi eliminare a deşeurilor menajere, dar şi servicii de compostare şi reciclare. Adăugând în gestiunea sa acest depozit zonal, compania Eco Sud îşi consolidează poziţia de companie dedicată promovării unui sistem durabil de gestionare a deşeurilor, excelenţei în servicii şi responsabilităţii faţă de mediul înconjurător.

Desemnarea companiei Eco Sud drept operator al Depozitului Central de la Mavrodin marchează  cei  12  ani  de  experienţă  ai  companiei  în  furnizarea  de  servicii  profesioniste  în activitatea de gestionare a deşeurilor. Ne vom mobiliza, vom face investiţii imediate, în primele 2 săptămâni, de peste 1 milion de euro, pentru a pune pe deplin în acțiune acest depozit într-un timp cât mai scurt şi pentru ca rezultatele să fie cât mai evidente.”

Despre Eco Sud SRL:

Începând  cu  anul  2001,  compania  Eco  Sud  este  un  important  furnizor  de  servicii  în domeniul deşeurilor nepericuloase solide urbane şi industriale asimilabile, ce întruneşte toate criteriile de acceptare stabilite prin autorizaţiile integrate de mediu pe care le deţine. Eco Sud este considerată o companie de prim rang în Europa de Est, datorită celui mai mare depozit deţinut,  Vidra  -  pentru  Municipiul  Bucureşti  şi  Judeţul  Ilfov,  cu o suprafaţă  totală  de  45  de hectare, având cantităţi de peste 2000 de tone de deşeuri tratate zilnic şi o frecvenţă de peste 400 de autogunoiere pe zi.

Succesul  companiei  Eco  Sud  se  datorează  unei  echipe  tinere  şi  entuziaste  care  s-a specializat în domeniul deşeurilor atât în ţară cât şi în străinătate , în conformitate cu directivele de mediu ale Uniunii Europene, al cărei coordonator tehnic actual este Stefano Veggi, un reputat specialist la nivel european, profesor în ingineria mediului la Facultatea din Siena, Italia, printre realizările sale numărându-se proiectarea a numeroase depozite de deşeuri din Europa şi America de Sud.

Asumându-şi integral angajamentul pentru calitatea serviciilor, prin investiţii directe în îmbunătăţirea procesului tehnologic al celor 2 depozite ecologice coordonate (Vidra – pentru Judeţul Ilfov şi Municipiul Bucureşti şi Mofleni – pentru Judeţul Dolj şi Municipiul Craiova), Eco Sud a integrat profesionalismul, inovaţia şi grija faţă de mediu în politica sa de management.

Prin includerea Depozitului Central de la Mavrodin în administrarea sa, partenerilor de tradiţie ai companiei – Primaria Municipiului Bucuresti, Primăria Municipiului Craiova şi Consiliul Judeţean  Dolj,  li  se  adaugă  începând  de astăzi,  Consiliul  Judeţean  Teleorman,  ca  prinicipal partener pentru o gestiune eficientă şi profesionistă a deşeurilor.

Biroul de presă S.C. Eco Sud SRL

www.ecosud.ro

Proiectul „Sistem integrat de management al deşeurilor la nivelul Judeţului Teleorman”, iniţiat de Consiliul Judeţean Teleorman şi Asociaţia de Dezvoltare Intercomunitară Teleorman şi finanţat de Uniunea Europeană a fost completat astăzi prin semnarea contractului de delegare prin concesionare a serviciilor privind Administrarea Depozitului Central de la Mavrodin către societatea Eco Sud, companie de prim rang în Europa de Est în domeniul tratării deşeurilor menajere. Proiectul are o valoare totală de 21,5 milioane de euro.

Noul  sistem  integrat  de  gestionare  a  deşeurilor,  realizat  prin  acest  proiect,  include depozitul ecologic de deşeuri, o staţie de sortare, o staţie de compostare şi un sistem de colectare selectivă. Etapa finală în traseul deşeurilor presupune transportarea şi depozitarea deşeurilor menajere care nu pot fi reciclate în noul depozit, depozit care beneficiază de un sistem avansat de etanşare, drumuri tehnologice, clădiri administrative, un cântar pod basculă, o staţie de tratare a levigatului şi o staţie destinată arderii gazului rezultat din deşeuri. Astfel se definitivează parcursul deşeurilor menajere, pentru ca Judeţul Teleorman să fie mai curat, mai puţin poluat şi nu în ultimul rând, mai civilizat.

Ultima modificare Vineri, 01 Mai 2015 23:46