• Ned 2020 Web
Duminică, 10 Martie 2013 16:36

CEI MAI BĂTRÂNI COPACI AI LUMII

Scris de
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

CHIPAROSUL DIN MONTEZUMA

Unii cred că acest chiparos Montezuma, cunoscut și sub numele de Arbol del Tule, este cel mai mare copac din lume. Planta măsoară 35 de metri în diametru și 30 metri înălțime. Copacul poartă numele  bisericii Santa Maria del Tule din statul mexican Oaxaca, unde copacul se află de aproximativ 2.000 de ani, când, probabil, a fost plantat de un preot aztec.

ARBORELE CARE DANSEAZĂ

Numit “tanzlinde”- copacul dansului, imensul tei milenar este situat în Steinfurt, Germania. Ramurile sale sunt susținute de o schelă, datorită greutății. Deseori, sub arbore au loc dansuri și întâlniri ale întregii comunități. Copacii de acest gen sunt destul de comuni în numeroase orașe europene.

BAOBAB, MADAGASCAR

Din coaja de baobab se fabrică corzi, dar pe insulă, baobabul are și o semnificație religioasă. Oamenii se închină la acești copaci (cultul copacului), ei crezând că spiritele strămoșilor lor trăiesc în păduri și în forme naturale considerate pașnice. Să nu vă mirați dacă la poalele copacilor veți găsi ofrande precum: rom, miere, monede, bomboane sau un malgas care aduce un  omagiu strămoșilor lui atârnând pe trunchi sau ramuri haine albe și roşii.

ESTE DIFICIL DE SPUS CÂT POATE TRĂI UN ARBORE, MULȚI DINTRE EI DEPIND DE SPECIA DE CARE APARȚIN ȘI DE  CONDIȚIILE DE MEDIU ÎN CARE TRĂIESC. CU TOATE ACESTEA, UN COPAC POATE AJUNGE LA O VÂRSTA LONGEVIVĂ CARE DEPĂȘEȘTE SECOLELE, FIIND MARTOR LA EVOLUȚIA OMULUI.

Ultima modificare Vineri, 01 Mai 2015 23:46

Lasă un comentariu

Asiguraţi-vă că introduceţi informaţiile necesare unde este indicat (*). Codul HTML nu este permis.

Infomediu Europa

S.C. RECYCLING INTERNATIONAL MAGAZINE S.R.L.
Sat Surani 107
Comuna Surani, Judetul Prahova
Telefon: +40 720 88 28 55

Ne puteți urmări și pe: