• 1
  • 2
  • 3
  • 4
Duminică, 10 Martie 2013 15:55

GRAFENUL - MATERIALUL CARE REVOLUŢIONEAZĂ TEHNOLOGIILE VIITOARE

Scris de
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Iniţiativele câștigătoare - „grafenul” și „creierul uman” - vor beneficia fiecare de un miliard de euro, finanţându-se astfel zece ani de știinţă de vârf la nivel mondial, la intersecţia dintre știinţă și tehnologie. Fiecare iniţiativă implică cercetători din cel puţin 15 state membre UE și aproape 200 de institute de cercetare.

Proiectul „grafenul”va explora și va utiliza proprietăţile unice ale acestui material revoluţionar pe bază de carbon. Grafenul este caracterizat de o combinaţie extraordinară de proprietăţi fizice și chimice: este materialul cel mai subţire și un conducător de electricitate mult mai bun decât cuprul; de asemenea, este de 100-300 de ori mai rezistent decât oţelul, având totodată proprietăţi optice unice.

PROIECTELE „GRAFENUL” ŞI „CREIERUL UMAN” CÂŞTIGĂ CEL MAI MARE PREMIU DE EXCELENŢĂ ÎN CERCETARE ACORDAT VREODATĂ, ÎN VREME CE LUPTA PENTRU FINANŢAREA SUSŢINUTĂ A ŞTIINŢEI CONTINUĂ.

Comisia Europeană a anunţat câștigătorii unui concurs de mai multe miliarde de euro dedicat tehnologiilor viitoare și emergente (FET).

Ultima modificare Vineri, 01 Mai 2015 23:46

Lasă un comentariu

Asiguraţi-vă că introduceţi informaţiile necesare unde este indicat (*). Codul HTML nu este permis.

Infomediu Europa

S.C. RECYCLING INTERNATIONAL MAGAZINE S.R.L.
Sat Surani 107
Comuna Surani, Judetul Prahova
Telefon: +40 720 88 28 55

Ne puteți urmări și pe: