Imprimă această pagină
Duminică, 10 Martie 2013 15:35

ENERGIA NUCLEARĂ, SOLUŢIA PRIN CARE MARTE POATE FI CUCERITĂ MAI IEFTIN

Scris de
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Cel din urmă element nu se găseşte la tot pasul, dar energia nucleară este folosită de omenire de câteva decenii şi ar putea fi aplicată în viitoarele motoare ale navetelor spaţiale. Viteza pe care o poate atinge un astfel de motor nuclear este de 10 până la 20% din cea a luminii. Subiectul rachetei nucleare a reapărut în atenţia publică printr-o petiţie înaintată către Casa Albă. Beneficiile unui astfel de proiect ar fi: o navetă spaţială propulsată nuclear poate duce o încărcătură mai mare, scutul de protecţie poate fi mai greu asigurând şi o protecţie mai bună, iar astronauţii ar putea ajunge mai repede pe alte planete.

DUPĂ ATERIZAREA PE LUNĂ, URMĂTORUL PAS PENTRU OMENIRE ESTE AJUNGEREA PE MARTE. PÂNĂ ACUM, DOAR CÂTEVA SONDE AU AJUNS PE PLANETA ROŞIE, DAR FOLOSIREA UNEI NAVETE SPAŢIALE ALIMENTATĂ CU ENERGIE NUCLEARĂ AR PUTEA IEFTINI ŞI CHIAR ÎMBUNĂTĂŢI CĂLĂTORIA.

Tehnologia de propulsie folosită în prezent nu oferă o viteză suficient de mare navetelor spaţiale pentru a călători rapid între planete. Alternativele sunt propulsia nucleară şi cea bazată pe antimaterie, notează „Space“.

Ultima modificare Vineri, 01 Mai 2015 23:46