• Ned 2020 Web
Duminică, 10 Martie 2013 15:28

Adio ton roşu

Scris de
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Numai săptămâna trecută, un ton de aproximativ 220 de kilograme a fost vândut la o licitaţie în Tokyo pentru suma de 1,76 milioane de dolari. Nu este aşadar surprinzător că tonul roşu din Pacific, la fel ca şi rudele sale din Atlantic, este vânat de pescari, oriunde s-ar afla. Este dificil, totuşi, să se afle dimensiunile exacte ale dezastrului, deoarece ţările precum Japonia care se ocupă cu pescuitul şi consumă carnea de ton roşu nu doresc să facă publice aceste date. În ceea ce priveşte raportul,  populaţia de ton roşu a scăzut cu 96,4% în decursul a câteva decenii, aşadar nu este de mirare că acest peşte este atât de valoros. Una dintre problemele majore o reprezintă faptul că 90% dintre peştii prinşi nu ajunseseră încă la vârsta la care se pot reproduce, astfel încât abilitatea lor de a se înmulţi este periclitată. În ciuda avertismentelor, pescuitul tonului roşu continuă nestingherit, ţările care ignoră aceste date alarmante fiind Statele Unite, Coreea de Sud, Japonia şi Mexic. Recomandările grupurilor pentru protecţia mediului şi a oamenilor de ştiinţă vizează mai ales încetarea pescuitului de ton roşu în Pacific, cel puţin până ce pescuitul în exces va putea fi prevenit.

 

CEL MAI RECENT RAPORT PRIVITOR LA SITUAŢIA TONULUI ROŞU DIN OCEANUL PACIFIC ARATĂ CĂ SPECIA ESTE PE CALE DE DISPARIŢIE DIN CAUZA PESCUITULUI EXCESIV.

Potrivit raportului realizat de Comitetul ştiinţific internaţional pentru ton şi specii de ton din Oceanul Pacific de Nord (ISC), carnea de ton - una dintre cele mai savuroase - este la mare căutare printre restaurantele japoneze.

Ultima modificare Vineri, 01 Mai 2015 23:46

Lasă un comentariu

Asiguraţi-vă că introduceţi informaţiile necesare unde este indicat (*). Codul HTML nu este permis.

Infomediu Europa

S.C. RECYCLING INTERNATIONAL MAGAZINE S.R.L.
Sat Surani 107
Comuna Surani, Judetul Prahova
Telefon: +40 720 88 28 55

Ne puteți urmări și pe: