• Ned 2020 Web
Duminică, 10 Martie 2013 15:10

O nouă tehnologie pentru consolidarea versanţilor

Scris de
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

 

Prati Armati este o nouă tehnologie ecologică de consolidare a versanţilor împotriva eroziunii şi deşertificării, pentru vegetalizarea zonelor degradate sau aride, cu ajutorul unui amestec de plante perene care consolidează terenul în profunzime (având rădăcini foarte adânci) şi creează o pătură vegetală deasă, ce reduce considerabil infiltrarea apei pluviale - cauza principală a alunecărilor de teren. Plantele folosite sunt perene, rustice, nemodificate genetic, non-infestante şi pot fi folosite ca furaje de bună calitate. Multe dintre plantele folosite sunt de tipul C4, foarte eficiente la absorbţia de CO2 din atmosferă (ele absorb cu 30% mai mult CO2 din atmosferă, faţă de plantele obişnuite), contribuind astfel la cerinţele fixate de Protocolul Kyoto şi Strategia UE 20-20-20.

Conform companiei producătoare, plantele Prati Armati au rădăcini foarte lungi, subţiri (diametru cuprins între 0,1 şi 3 mm - fapt care le permite pătrunderea cu uşurinţă în sol), cu o viteză de creştere foarte mare (până la 2m în 12-18 luni, în terenuri normale), ajungând pe parcursul vieţii până la 2,5 - 5 metri în funcţie de gradul de compactare a solului.

UNA DINTRE CELE MAI NOCIVE ACŢIUNI UMANE ASUPRA MEDIULUI ESTE REPREZENTATĂ DE DEFRIŞĂRILE DE PĂDURE. TĂIEREA ÎN NEŞTIRE (LEGALĂ ŞI/SAU ILEGALĂ) A PĂDURILOR PENTRU VALORIFICAREA ECONOMICĂ A LEMNULUI A DUS ÎN ROMÂNIA LA PROBLEME DE MEDIU GRAVE, CARE AFECTEAZĂ NU DOAR NATURA, CI ŞI BUNĂSTAREA SOCIETĂŢII UMANE: REDUCEREA BIODIVERSITĂŢII, REDUCEREA CANTITĂŢII DE CO2 CAPTATE DE PĂDURI, ERODAREA SOLULUI, ALUNECĂRI DE TEREN, INUNDAŢII ETC. REFACEREA ZONELOR DETERIORATE SAU DEŞERTIFICATE PARE ACUM MAI UŞOARĂ, ODATĂ CU APARIŢIA TEHNOLOGIEI PRATI ARMATI, MAI RAPIDĂ ŞI MAI EFICIENTĂ ÎN FIXAREA SOLULUI, CAPTAREA APEI PLUVIALE ŞI A CO2 ATMOSFERIC.

Ultima modificare Vineri, 01 Mai 2015 23:46

Lasă un comentariu

Asiguraţi-vă că introduceţi informaţiile necesare unde este indicat (*). Codul HTML nu este permis.

Infomediu Europa

S.C. RECYCLING INTERNATIONAL MAGAZINE S.R.L.
Sat Surani 107
Comuna Surani, Judetul Prahova
Telefon: +40 720 88 28 55

Ne puteți urmări și pe: