• Webbanner Ecomondo
  • Ned 2020 Web
Duminică, 10 Martie 2013 15:07

Problema colectării selective în capitală – dezbătută la APM Bucureşti

Scris de
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Unele dintre lucrurile care pot fi făcute pentru rezolvarea problemei sunt implicarea și mai mare a cetățenilor, crearea de parteneriate și conștientizarea tuturor celor implicați.

În cadrul reuniunii a fost prezentat un sistem de colectare-reciclare pus la punct în regiunea Moss, din Norvegia, unde deşeurile din 4 comune erau sortate pe categorii, la nivelul fiecărei gospodării: hârtie şi carton, plastic, sticlă, lemn, fier, DEEE-uri etc. Toate aceste deşeuri ajungeau să fie reciclate. Restul (aşa numita „parte umedă”) ajungeau la un incinerator unde produceau energie şi agent termic. oric.

AGENŢIA DE PROTECŢIE A MEDIULUI BUCUREŞTI A ORGANIZAT O MASĂ ROTUNDĂ CU PRIVIRE LA PROBLEMA COLECTĂRII SELECTIVE ÎN CAPITALĂ, LA CARE AU PARTICIPAT REPREZENTANŢI AI ANPM, PRIMĂRIEI BUCUREŞTI, PRIMĂRIEI SECTORULUI 1, COMPANIILOR DE SALUBRITATE, ASOCIAŢIILOR DE LOCATARI ŞI REPREZENTANŢI AI PRESEI.

În cadrul evenimentului s-a subliniat  faptul că Bucureştiul are o organizare administrativă specială, fiind împărţit în 6 sectoare. Acest lucru complică situaţia juridică şi împărţirea responsabilităţilor pe diferite domenii, inclusiv în domeniul colectării şi reciclării deşeurilor.

Ultima modificare Vineri, 01 Mai 2015 23:46

Lasă un comentariu

Asiguraţi-vă că introduceţi informaţiile necesare unde este indicat (*). Codul HTML nu este permis.

Infomediu Europa

S.C. RECYCLING INTERNATIONAL MAGAZINE S.R.L.
Sat Surani 107
Comuna Surani, Judetul Prahova
Telefon: +40 720 88 28 55

Ne puteți urmări și pe: