• Webbanner Ecomondo
  • Ned 2020 Web
Duminică, 10 Martie 2013 14:53

65 DE MILIOANE DE EURO DISPONIBILI PENTRU PROIECTE PRIVIND EFICIENTA ENERGETICA

Scris de
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

„Eficienţa energetică este instrumentul care răspunde celor 3 obiective majore ale UE în materie de energie, respectiv combaterea schimbărilor climatice, securitatea energetică și competitivitatea. Măsurile de eficienţă energetică duc în final la reducerea costurilor pentru utilizatori, atât pentru populaţie cât şi pentru industrie. Din punct de vedere legislativ, unul dintre cele mai importante instrumente comunitare pentru eficienţă energetică este Directiva 2007 pe 2012, care trebuie transpusă în legislaţia naţională până la mijlocul anului 2014. În privinţa fondurilor acordate pentru a susţine proiectele din domeniul eficienţei energetice, unul dintre programele disponibile este IIE 2013.

Principalele sectoare unde se pot reduce consumurile energetice sunt reprezentate de industrie (România se află pe locul 2 în UE ca cea mai mare intensitate energetică din industrie) şi sistemul de furnizare a energiei termice către populaţie (pierderile sunt estimate la 30%, media europeană fiind de 14%). Pentru că principalii consumatori de energie sunt centrele urbane aceste fonduri sunt cu atât mai interesante pentru autorităţile publice locale.

MINISTERUL ECONOMIEI, INSTITUTUL DE STUDII ŞI PROIECTĂRI ENERGETICE (ISPE BUCUREŞTI) ŞI AGENŢIA PENTRU EFICIENŢĂ ENERGETICĂ ŞI PROTECŢIA MEDIULUI (AEEPM) AU ORGANIZAT UN EVENIMENT DE INFORMARE CU PRIVIRE LA PROGRAMUL EUROPEAN INTELLIGENT ENERGY EUROPE 2013, PRIN CARE SE POT ACCESA FONDURI PENTRU DIVERSE PROIECTE DE MEDIU.

Ministerul Economiei este punct naţional de contact privind Programul „Energie Inteligentă Europa”, iar doamna Cătălina Groza, Director Direcţia Cooperare Internaţională, Afaceri Europene în cadrul Ministerului a ţinut un cuvânt introductiv:

Ultima modificare Vineri, 01 Mai 2015 23:46

Lasă un comentariu

Asiguraţi-vă că introduceţi informaţiile necesare unde este indicat (*). Codul HTML nu este permis.

Infomediu Europa

S.C. RECYCLING INTERNATIONAL MAGAZINE S.R.L.
Sat Surani 107
Comuna Surani, Judetul Prahova
Telefon: +40 720 88 28 55

Ne puteți urmări și pe: