• 1
  • 2
  • 3
  • 4
Duminică, 10 Martie 2013 12:30

PROIECTUL DIN NORVEGIA ZDRUNCINĂ ENERGIA OSMOTICĂ

Scris de
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Însă, de mai bine de trei ani, compania energetică norvegiană Statkraft a testat, pe ascuns, tehnologia în prima centrală osmotică din lume, într-o aripă renovată a fabricii orașului. Cu o capacitate slabă, de doi până la patru kilowați, putere abia suficientă pentru a spuma un cappuccino, instalația are un debut hotărât. Centrul Norvegian pentru Energie Regenerabilă (SFFE) estimează un potențial global de putere osmotică de aproximativ 1370 terawatti-oră/an, echivalentul aproximativ al consumului actual de energie electrică al Europei de Est și Rusiei luate împreună. Deci, Statkraft caută acum să-şi intensifice lucrările, în timp ce cercetătorii din întreaga lume se alătură în efortul de a exploata o nouă formă de energie regenerabilă din apa sărată care acoperă mai mult de 70% din suprafața Pământului.

PRIMA CENTRALĂ DE ENERGIE OSMOTICĂ DIN LUME A FOST PUSĂ ÎN FUNCȚIUNE ACUM TREI ANI ÎN TOFTE, NORVEGIA. STATKRAFT URMĂREȘTE SĂ PRODUCĂ ENERGIE REGENERABILĂ DIN PROCESUL DE INTERACȚIUNE FIZICĂ A APEI SĂRATE CU APA DULCE.

Puțini oameni se gândesc la osmoză ca modalitate de a astâmpăra foamea lumii pentru energie. Experimentul de pe coasta Norvegiei ar putea să atragă atenția asupra puterii din mările sărate. Tofte, aflat la o oră depărtare de Oslo, găzduiește o fabrică de celuloză pe malul apei și nimic altceva.
Ultima modificare Vineri, 01 Mai 2015 23:46

Lasă un comentariu

Asiguraţi-vă că introduceţi informaţiile necesare unde este indicat (*). Codul HTML nu este permis.

Infomediu Europa

S.C. RECYCLING INTERNATIONAL MAGAZINE S.R.L.
Sat Surani 107
Comuna Surani, Judetul Prahova
Telefon: +40 720 88 28 55

Ne puteți urmări și pe: