• 1
  • 2
  • 3
Sâmbătă, 09 Martie 2013 23:48

Garda Naţională de mediu avertizează!

Scris de
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

CONTROALE ÎN JUDEŢELE ALBA ŞI BISTRIŢA NĂSĂUD

În perioada 26.01-01.02.2013, comisari ai GNM din cadrul Comisariatului General au desfăşurat o serie de controale la operatorii economici de pe raza judeţelor Alba şi Bistriţa Năsăud, care desfăşoară activităţi de prelucrare a materialului lemnos, respectiv tăiere şi rindeluire a lemnului.  Cu ocazia verificărilor, comisarii GNM au constatat încălcări ale legislaţiei de mediu în vigoare şi au aplicat sancţiuni.

CONTROL ÎN COMUNA CERNICA, JUDEŢUL ILFOV

Ca urmare a numeroaselor sesizări primite de GNM referitoare la excavările de teren, în scopul sustragerii de deşeuri metalice, care au loc în zona fostei tabere Cernica, situată pe Şoseaua de Centură, în Comuna Cernica din judeţul Ilfov, comisarii GNM din cadrul Comisariatului Judeţean Ilfov au organizat o acţiune de control în zona menţionată. Astfel, zona a fost monitorizată timp de 6 luni, răstimp în care, cu ocazia verificărilor efectuate în perioada 01- 05.02.2013 s-a constatat că un grup de 30-50 de persoane desfăşoară în zonă activităţi neautorizate de colectare a deşeurilor metalice rezultate în urma demolării unor obiective industriale, prin decopertarea terenului şi efectuarea de excavări la 6-8 m adâncime.

Acţiune de control privind tăierile ilegale de masă lemnoasă din parcul natural Lunca Mureşului

În perioada 21.01– 01.02.2013, comisari ai Gărzii Naţionale de Mediu din cadrul Comisariatului General şi Comisariatului Judeţean Timiş, împreună cu reprezentanţi ai IPJ Timiş şi ai Inspectoratului de Jandarmi, precum şi reprezentanţi ai ITRSV-ISV Timişoara şi ai Administraţiilor publice locale din Timiş au desfăşurat un control privitor la tăierile ilegale de masă lemnoasă din ariile naturale protejate. Perimetrul vizat este situat în zona Parcului Natural “Lunca Mureşului” din Judeţul Timiş, aflată pe teritoriul administrativ al comunelor Periam, Sâmpetru Mare, Saravale, Cenad şi al oraşului Sânnicolau Mare. Până la această dată au fost verificate integral suprafeţele din perimetrul comunelor Cenad şi Sâmpetru Mare, precum şi suprafaţa de vegetaţie forestieră inclusă în fondul forestier naţional de pe raza Ocolului Silvic Timişoara, suprafaţă inclusă în zona de protecţie integrală, denumită “Pădurea Cenad”.

CONTROALE ALE GNM LA MICROHIDROCENTRALELE DIN JUDEŢELE CLUJ ŞI BISTRIŢA NĂSĂUD

În perioada 21-25.01.2013, comisarii GNM din cadrul Comisariatului General au efectuat o serie de acţiuni de control la amenajările hidroenergetice din judeţele Cluj şi Bistriţa Năsăud. Cu ocazia acestor controale, în urma verificărilor din teren, comisarii GNM au identificat două situaţii în care operatorii economici au încălcat legislaţia de mediu în vigoare.

Astfel, la Amenajarea hidroenergetică de pe râul Valea Stanciului, comuna Margău, judeţul Cluj s-a constatat că executantul investiţiei, S.C. SPECE GROUP S.R.L, a depozitat în albia minoră materialul steril rezultat în urma săpăturilor de îngropare a conductei, obturând secţiunea de scurgere a apei. Potrivit Avizului de Gospodărire a Apelor, în timpul execuţiei lucrărilor şi al exploatării, este interzisă degradarea albiei şi malurilor cursurilor de apă pe care se efectuează lucrările. În urma celor constatate, comisarii GNM au sancţionat operatorul economic cu amendă contravenţională în cuantum de 40.000 lei, conform prevederilor Legii nr. 107/1996 cu modificările şi completările ulterioare, pentru nerespectarea prevederilor art.(87), alin.(1).

Ultima modificare Vineri, 01 Mai 2015 23:46

Lasă un comentariu

Asiguraţi-vă că introduceţi informaţiile necesare unde este indicat (*). Codul HTML nu este permis.

Ne puteți urmări și pe:

    

Infomediu Europa

S.C. RECYCLING INTERNATIONAL MAGAZINE S.R.L.
Sat Surani 107
Comuna Surani, Judetul Prahova
Telefon: +40 720 88 28 55