• 1
  • 2
  • 3
  • 4
Luni, 25 Februarie 2013 21:43

Conferinţa “Eficienţa energetică şi schimbări climatice “

Scris de
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)
Descarca Formularul de participare
Descarca Programul conferintei

Revista InfoMediu Europa, sub patronajul Agenţiei Naţionale pentru Protecţia Mediului, organizează în data de 18.04.2013 Conferinţa Naţională – “Eficienţa energetică şi schimbări climatice în România” în cadrul expoziţiei internaţionale Romtherm care se va desfăşura la Romexpo, sala Brâncuşi începând cu ora 11.00.
Eficienţa energetică este una dintre preocupările importante actuale legate de eforturile pentru limitarea poluării mediului ambiant şi încadrarea în obiectivele UE în domeniu. Creşterea eficienţei energetice în procesele de producere a energiei electrice, precum şi în transportul şi distribuţia acesteia sunt obiective de bază ale specialiştilor din sectorul energetic.
Schimbările climatice reprezintă una dintre provocările majore ale secolului nostru – un domeniu complex în care trebuie să ne îmbunătăţim cunoaşterea şi înţelegerea, în vederea luării unor măsuri corecte privind abordarea eficientă, din punct de vedere a costurilor, a provocărilor din domeniul schimbărilor climatice, respectând principiul precauţiei.
De asemenea, încălzirea globală implică, în prezent, două probleme majore pentru omenire: pe de o parte necesitatea reducerii drastice a emisiilor de gaze cu efect de seră în vederea stabilizării nivelului concentraţiei acestora în atmosferă, care să împiedice influenţa antropică asupra sistemului climatic şi să dea posibilitatea ecosistemelor naturale să se adapteze în mod natural; pe de altă parte necesitatea adaptării la efectele schimbărilor climatice, având în vedere că acestea sunt deja vizibile şi inevitabile datorită inerţiei sistemului climatic, indiferent de rezultatul acţiunilor de reducere a emisiilor.
Experţi internaţionali şi români se vor întruni în cadrul acestei conferinţe, cu scopul de a face schimb de cunoştinţe, de experienţe din practica actuală, de a-şi împartăşi rezultatele dobândite prin cercetare şi dezvoltare, dar şi siguranţa că aceste cunoştinţe vor fi rapid transformate în practică.

Printre temele abordate
Viitorul energiei. Scenarii energetice – Viziunea 2050 (CME): Strategia în domeniul energiei – PND 2020;
Reţele inteligente de utilităţi ale viitorului – SMART GRID. Arhitecturi de reţele de date în conceptul SMART GRID (CME);
Alimentarea cu energie a marilor aglomerări urbane – economie, mediu curat, energie electrică, gaze, căldură, etc;
Energie – Schimbări Climatice;
Scopul schemei de comercializare a certificatelor de emisii de gaze cu efect de seră (EU ETS) ianuarie 2013 – 31 decembrie 2020;
Strategia Naţională privind schimbările climatice;
Protocolul de la Kyoto.
În speranţa cǎ vom reuşi sǎ stabilim o colaborare trainicǎ, vǎ asigurǎm de întreaga noastrǎ consideraţie, seriozitate şi dedicare faţǎ de problemele de mediu!

Cu deosebită consideraţie,
Stere Creţu
General Manager
Grupul European de Presă Reporter

Ultima modificare Vineri, 01 Mai 2015 23:46

Lasă un comentariu

Asiguraţi-vă că introduceţi informaţiile necesare unde este indicat (*). Codul HTML nu este permis.

Infomediu Europa

S.C. RECYCLING INTERNATIONAL MAGAZINE S.R.L.
Sat Surani 107
Comuna Surani, Judetul Prahova
Telefon: +40 720 88 28 55

Ne puteți urmări și pe: