• Ned 2020 Web
Sâmbătă, 26 Ianuarie 2013 15:21

DE LA GARDĂ ADUNATE!

Scris de
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Controale în arii protejate

În perioada 16.11 – 30.11.2012, Garda Naţională de Mediu a efectuat un număr total de 2.624 de inspecţii în domeniul controlului poluării, respectiv în dome-niul habitatelor naturale, biodiversităţii şi ariilor protejate. Cu ocazia acestor controale, ca urmare a neconformităţilor constatate, au fost aplicate 170 de sancţiuni, dintre care 56 de avertismente şi 114 de amenzi, în valoare totală de 1.636,95 mii lei. De asemenea, au existat 7 cazuri în care comisarii GNM au dispus sistarea activităţii unor agenţi economici pentru lipsa autorizaţiei de mediu şi a fost formulată o sesizare penală, la autorităţile în drept, pentru excavarea de agregate minerale fără permis de exploatare sau licenţă.

Control al GNM privind poluarea de la Reşiţa

În perioada 21-22.11.2012, o echipă de comisari ai Gărzii de Mediu – Comisa-riatul Judeţean Caraş Severin a efectuat un control la S.C TMK Reşiţa, ca urmare a sesizării venite din partea mai multor locuitori din zona situată în vecinătatea societăţii, care au reclamat poluarea atmosferei cu pulberi în suspensie. Cu ocazia controlului, s-a constatat că pe platforma societăţii funcţionează doi agenţi economici: S.C. TMK Reşiţa, care desfăşoară activităţi de producere a oţelului şi S.C. Slag Recycling Enterprise SRL, care desfăşoară activitatea de procesare a zgurii, în vederea recuperării componentelor utile. În urma verificărilor la instalaţiile S.C. TMK Reşiţa, la oţelăria electrică şi la instalaţia LF au fost semnalate emisii fugitive de gaze arse, în timpul alimentării cuptorului cu fier vechi, emisii care nu pot fi captate prin hotă şi dirijate în instalaţia de desprăfuire şi care ies prin acoperişul halei oţelăriei.

Mistreţii, factori de risc în Pădurea Băneasa

Ca urmare a informaţiilor apărute în presă în data de 24.11.2012, potrivit  cărora în zona Pădurii Băneasa, com-plexul rezidenţial Greenfield, apar frecvent mistreţi care pot constitui un pericol pentru locuitorii complexului rezidenţial, vă informăm următoarele: în urma verificărilor efectuate de o echipă de comisari ai Gărzii Naţionale de Mediu, la nivelul Fondului de Vânătoare nr. 5 Bucureşti, dar şi în urma discuţiilor pe care aceştia le-au avut cu administratorul complexului Greenfield şi cu locuitorii din zonă, a rezultat că nu au existat până acum cazuri în care mistreţii să fi intrat în interiorul complexului sau să fi atacat trecătorii, animalele fiind observate la liziera pădurii.

Ultima modificare Vineri, 01 Mai 2015 23:46

Lasă un comentariu

Asiguraţi-vă că introduceţi informaţiile necesare unde este indicat (*). Codul HTML nu este permis.

Infomediu Europa

S.C. RECYCLING INTERNATIONAL MAGAZINE S.R.L.
Sat Surani 107
Comuna Surani, Judetul Prahova
Telefon: +40 720 88 28 55

Ne puteți urmări și pe: