• 1
  • 2
  • 3
Marți, 15 Ianuarie 2013 03:11

Ce trebuie să reţinem şi ce trebuie să facem în continuare!

Scris de
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Jean-Yves Cousteau spunea „Uităm că cercul apei şi al vieţii este acelaşi”. Continuăm cu a distruge şi a nu păstra, a folosi mai mult decât ceea ce avem ca resursă, problemele vor veni, iar în foarte multe părţi ale Globului sunt deja extrem de vizibile. Anul acesta şi ţara noastră a fost afectată de acest fenomen extrem. Agenţia Europeană de Mediu, alături de celelalte Organizaţii Internaţionale, a avut în mod special ca preocupare această temă, privită din punctul de vedere al apei ca resursă, biodiversitate, dar şi pentru: Managementul Bazinelor Fluviale, Riscul la Inundaţii, Lipsa apei   şi Seceta, Apă de Băut, Apă de Îmbăiat, Poluarea Apelor. Astfel, a rezultat o serie de rapoarte, în decursul anului 2012, dar şi contribuţii punctuale la Raportul pentru Apă, lansat în Cipru.

Menţionăm în acest sens câteva titluri de rapoarte:

*„Europa trebuie să utilizeze apa mai eficient” (2012-03-13): „Europa trebuie să-şi redubleze eforturile de utilizare mai eficientă a apei pentru a evita subminarea economiei sale, se afirmă în noul raport al Agenţiei Europene a Mediului (AEM). Utilizarea ineficientă a apei are consecinţe semnificative asupra resurselor de care au nevoie ecosistemele şi oamenii, elemente esenţiale ale productivităţii şi securităţii europene”.

Mădălina Cozma
Expert Naţional din partea României
Agenţia Europeană de Mediu

Anul 2012 este aproape de final, ne-a adus lucruri minunate, ne-a făcut să simţim culoarea apei, dar şi ce înseamnă lipsa ei! Anul acesta am aniversat bogăţia cea mai de preţ a Planetei, Apa. Sub toate formele ei multiple, acest mister care dăruieşte viaţă şi ne continuă existenţa pe această planetă  are nevoie de noi!

Ultima modificare Vineri, 01 Mai 2015 23:46

Lasă un comentariu

Asiguraţi-vă că introduceţi informaţiile necesare unde este indicat (*). Codul HTML nu este permis.

Ne puteți urmări și pe:

    

Infomediu Europa

S.C. RECYCLING INTERNATIONAL MAGAZINE S.R.L.
Sat Surani 107
Comuna Surani, Judetul Prahova
Telefon: +40 720 88 28 55