• Webbanner Ecomondo
  • Ned 2020 Web
Vineri, 11 Ianuarie 2013 10:01

„În fiecare zi, pe toate străzile lumii, anvelopele noastre salvează vieţi”

Scris de
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Ţin să subliniez acest aspect pentru a ajuta la conştientizarea faptului că anvelopele nu sunt un produs banal, ci unul foarte important, care trebuie să înglobeze cea mai înaltă tehnologie pentru a răspunde acestor provocări. Este foarte important pentru siguranţa noastră să alegem anvelopele potrivite, să ne asigurăm că acestea sunt montate de specialişti şi că suntem la zi cu toate verificările: presiunea, uzură şi echilibrarea.

Care sunt caracteristicile unor anvelope de iarnă eficiente?

În timpul iernii, mai mult decât oricând, este indispensabil de a avea anvelopele potrivite, mai ales că acestea sunt singurele elemente dintre vehicul şi carosabil. Pentru o anvelopă, iarna începe mai devreme de căderea primei zapezi: de îndată ce temperatura este sub +7° C, o anvelopă de vară nu mai asigură acelaşi nivel de siguranţă ca o anvelopă de iarnă. De aceea, recomandăm ca atunci când temperatura scade sub +7° C, anvelopele de vară să fie schimbate cu cele de iarnă. Conform studiilor noastre, pe carosabilul ud, în cazul în care temperatura este inferioară valorii de +7° C, o anvelopă de iarnă reduce distanţa de frânare cu 6 metri, comparativ cu o anvelopă de vară. O anvelopă de iarnă este de 2 ori mai eficientă pe zăpadă.

- susţine Alina Ghica, Director de Marketing Michelin România şi Balcani -

Care este părerea dumneavoastră legat de faptul că foarte mulţi şoferi români aleg să-şi achiziţioneze anvelope de iarnă second hand? Există riscuri ce trebuie luate în calcul?

Compania noastră promovează în mod constant importanţa utilizării anvelopelor potrivite pentru siguranţa conducătorilor auto şi pentru o longevitate superioară a anvelopelor, iar siguranţa rutieră este una dintre direcţiile strategice ale Grupului Michelin. Fiind singurul punct de contact între un vehicul şi carosabil, anvelopele au o misiune esenţială pentru siguranţă, în plus, acestea pot contribui semnificativ la reducerea consumului de combustibil. Anvelopele reprezintă obiectul tuturor solicitărilor spontane: imperfecţiunile străzii, viraje, frânari, accelerări.

Ultima modificare Vineri, 01 Mai 2015 23:46

Lasă un comentariu

Asiguraţi-vă că introduceţi informaţiile necesare unde este indicat (*). Codul HTML nu este permis.

Infomediu Europa

S.C. RECYCLING INTERNATIONAL MAGAZINE S.R.L.
Sat Surani 107
Comuna Surani, Judetul Prahova
Telefon: +40 720 88 28 55

Ne puteți urmări și pe: