• 1
  • 2
  • 3
  • 4
Vineri, 11 Ianuarie 2013 09:56

O anvelopă second hand de marcă prezintă mai multă încredere decât o anvelopă nouă „no-name”

Scris de
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

 

Este periculoasă utilizarea de anvelope second hand în loc de anvelope noi? Care ar fi, după părerea dumneavoastră, avantajele şi dezavantajele anvelopelor second hand faţă de cele noi?

Orice anvelope noi devin, după un sezon de folosinţă, second hand. Dacă sunt păstrate în condiţii optime pot fi folosite 4-5 sezoane, în funcţie de numărul de kilometri parcurşi. Principalele avantaje ale anvelopelor second-hand sunt preţul şi faptul că o anvelopă second hand de marcă (Michelin, Pirelli, Continental  etc), prezintă mai multă încredere decât  o anvelopă nouă „no name”, fabricată în cine ştie ce ţară. Dezavantajul anvelopelor second este reprezentat de faptul că acestea pot fi rulate mai puţini kilometri din momentul achiziţiei, faţă de unele noi. Loturile de anvelope second hand pe care le comercializăm sunt inspectate meticulos înainte de a fi puse la vânzare. Sunt verificate în interior, precum şi în exterior, apoi sunt testate la o presiune de 3 bari. La noi, anvelopele second hand puse la vanzare nu au gâlme, nu sunt crăpate, nu au  uzuri inegale şi nu depăşesc o uzură generală mai mare de 30%. Cauciucurile mai au profil 5-6mm (adâncimea şanţurilor), suficient pentru o tracţiune optimă în sezonul rece.

- susţine domnul Fănică Lărgeanu, administrator Fandora Auto Tyres S.R.L -

Pentru că foarte mulţi şoferi români apelează la anvelope second hand pentru sezonul rece, am dori să vă întrebăm care sunt caracteristicile unei anvelope second hand ce trebuie analizate de către şoferi înainte de achiziţie?

În primul rând aspectul şi vechimea anvelopelor (codul DOT), iar în al doilea rând uzura anvelopelor second hand (în special gradul de tocire pe calea de rulare).

Ultima modificare Vineri, 01 Mai 2015 23:46

Lasă un comentariu

Asiguraţi-vă că introduceţi informaţiile necesare unde este indicat (*). Codul HTML nu este permis.

Infomediu Europa

S.C. RECYCLING INTERNATIONAL MAGAZINE S.R.L.
Sat Surani 107
Comuna Surani, Judetul Prahova
Telefon: +40 720 88 28 55

Ne puteți urmări și pe: