• 1
  • 2
  • 3
  • 4
Joi, 15 Noiembrie 2012 08:56

Garda Naţională de Mediu avertizează!

Scris de
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

311 controale ale GNM la cariere, balastiere şi  staţii de sortare

În perioada 19 - 28.09.2012, comisariatele regionale ale Gărzii Naţionale de Mediu au desfăşurat un control tematic la exploatările organizate sub formă de cariere, balastiere, staţii de sortare - concasare, staţii de betoane, staţii de asfalt. Comisarii de mediu au efectuat 311 controale, în urma cărora au fost constatate, la operatorii verificaţi, mai multe neconformităţi.

Nerespectări la amenajarea DN 67C – Transalpina

În perioada 17-22 septembrie, la solicitarea Comisarului General, Ovidiu Dăescu, o echipă de comisari ai Gărzii Naţionale de Mediu – Comisariatul judeţean Gorj – a efectuat un control pe DN 67C – Transalpina – între localităţile Novaci (jud. Gorj) şi Sebeş (jud. Alba), în vederea verificării activităţii de amenajare a drumului naţional DN 67C pe sectorul menţionat.

În luna septembrie 2012, reprezentanţii Gărzii Naţionale de Mediu de la nivelul comisariatelor judeţene, împreună cu inspectori din cadrul Administraţiei Fondului pentru Mediu, au efectuat 108 controale tematice în scopul verificării depunerii declaraţiilor la Administraţia Fondului pentru Mediu de către proprietarii de păduri.

Controalele tematice au avut ca obiectiv următoarele aspecte: verificarea calităţii de plătitor a structurii silvice; întocmirea chestionarului privind obligaţiile de plată ale structurii silvice şi de depunere a declaraţiilor AFM; verificarea modului de declarare şi plată a contribuţiilor; identificarea şi sancţionarea contribuabililor care declară obligaţii de plată la Bugetul Fondului pentru Mediu mai mici decât valoarea facturată şi sancţionarea nedepunerii la termen a declaraţiilor. Ca urmare a neconformităţilor constatate (nedepunerea declaraţiilor la Administraţia Fondului pentru Mediu), au fost aplicate 14 sacţiuni, dintre care 4 avertismente şi 10 amenzi contravenţionale, în valoare de 21.000 lei. Măsurile impuse cu ocazia acestor controale au fost: depunerea declaraţiilor la Administraţia Fondului pentru Mediu, conform prevederilor  OUG 196/2005 privind Fondul pentru Mediu, cu modificările şi completările ulterioare; completarea şi transmiterea la Comisariatele Judeţene a Chestionarului privind contribuabilul.

Ultima modificare Vineri, 01 Mai 2015 23:46

Lasă un comentariu

Asiguraţi-vă că introduceţi informaţiile necesare unde este indicat (*). Codul HTML nu este permis.

Infomediu Europa

S.C. RECYCLING INTERNATIONAL MAGAZINE S.R.L.
Sat Surani 107
Comuna Surani, Judetul Prahova
Telefon: +40 720 88 28 55

Ne puteți urmări și pe: