• Ned 2020 Web
Marți, 06 Noiembrie 2012 09:27

Daikin a inventat tehnologia revoluţionară VRV IV

Scris de
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Tehnologia cu refrigerent variabil permite instalatorului să personalizeze sistemul cu ajutorul unei game de presetări. În modul automat, sistemul este configurat pentru cele mai ridicate niveluri de eficienţă pe durata întregului an, asigurând în acelaşi timp reacţii rapide în zilele cele mai toride, garantând confort permanent. Această tehnologie asigură o creştere cu 25% a eficienţei sezoniere deoarece sistemul reglează în mod continuu temperatura agentului frigorific în funcţie de capacitatea necesară totală şi condiţiile meteorologice externe.

De exemplu în extrasezon, atunci când este necesar un nivel redus de răcire, temperatura camerei se află deja aproape de valoarea de referinţă. Prin urmare, o mică diferenţă între temperatura camerei şi temperatura agentului frigorific este suficientă pentru ca sistemul să funcţioneze în mod eficient. Prin urmare, sistemul va schimba temperatura agentului frigorific de la 6° (standardul actual de pe piaţă) cu o temperatură superioară. Drept urmare, este necesară mai puţină energie iar eficienţa aferentă anotimpurilor este îmbunătăţită semnificativ.

Încălzirea continuă în timpul dezgheţării reprezintă o altă inovaţie revoluţionară care stabileşte un nou standard în ceea ce priveşte confortul încălzirii, VRV IV reprezentând cea mai bună alternativă cu pompă de căldură la sistemele de încălzire tradiţionale. Încălzirea continuă depăşeşte în cele din urmă orice dezavantaje asociate specificării unei pompe de căldură, deoarece pompa de căldură continuă să asigure căldură chiar şi în modul de dezgheţ.

De ce este acest lucru important? Pe toate pompele de căldură se acumulează gheaţă în timpul operaţiunii de încălzire, gheaţă ce trebuie să fie topită în mod periodic.  Operaţiunea de dezgheţ inversează ciclul de refrigerare, conducând la o scădere temporară a temperaturii din încăpere. VRV IV prezintă un element unic de acumulare a căldurii care asigură energie dedicată pentru funcţia de dezgheţ astfel încât unităţile interioare continuă să asigure căldură, menţinându-se permanent un climat interior confortabil.

Noul configurator VRV completează cele trei inovaţii şi asigură o soluţie avansată software care simplifică punerea în funcţiune şi personalizarea. Aceasta înseamnă timp mai puţin necesar petrecut pe acoperişul clădirilor pentru configurarea unităţii exterioare. Lucrările periodice de întreţinere sunt mai uşor de realizat mulţumită unei interfeţe grafice care permite inginerilor să evalueze datele operaţionale şi erorile. Configuratorul VRV permite de asemenea ca multiple sisteme din diferite amplasamente să fie gestionate în exact acelaşi mod, asigurând o punere în funcţiune simplificată clienţilor importanţi.

VRV IV se integrează în cadrul soluţiilor inteligente

Pentru a completa sistemul VRV IV, noul sistem Daikin Intelligent touch manager asigură o interfaţă intuitivă pentru utilizatori cu un plan pe etaje vizibil care poate acoperi până la 2560 grupuri de unităţi interioare şi poate asigura instrumente de gestionare a energiei pentru a maximiza eficienţa. Sistemul VRV IV poate fi utilizat împreună cu o gamă variată de unităţi de ventilaţie, cutii hidro pentru apă fierbinte, perdele de aer Biddle şi cele mai recente casete cu jet circular de la Daikin, care prezintă un filtru cu autocurăţare zilnică ce reduce consumul de energie cu până la 50% de-a lungul întregului an. Caseta cu jet circular este de asemenea disponibilă cu un senzor de prezenţă care reglează valoarea de referinţă sau deconectează unitatea atunci când nu se află nimeni în încăpere, economisind astfel încă 27% în ceea ce priveşte consumul de energie.

Istoricul Daikin în materie de inovaţie

Daikin a stabilit în mod continuu standardul în materie de inovaţie pentru industria aerului condiţionat. În 1958, Daikin a dezvoltat primul compresor rotativ din Japonia. Iar apoi în 1969 Daikin a creat primul sistem de aer condiţionat multisplit şi, mai recent, în 2006, prima soluţie de încălzire aer-apă: Daikin Altherma. Daikin a fost de asemenea prima companie care a comercializat pompele de căldură cu noi agenţi frigorifici cum ar fi R-407C, R-410A şi R-744 (CO2). Cu toate acestea, una dintre cele mai importante inovaţii a fost cea din 1982 când Daikin a creat primul sistem cu Volum de refrigerent variabil (VRV). Această inovaţie majoră a creat o întreagă nouă categorie pe piaţa de aer condiţionat pentru sistemele cu Volum de refrigerent variabil. Ulterior, a fost lansat primul VRV cu recuperare de căldură, soluţia VRV cu răcire cu apă din 2005 şi mai recent soluţia de înlocuire VRV pentru sistemele proiectate iniţial pentru agentul frigorific R-22. În prezent, VRV IV stabileşte un nou standard în materie de eficienţă şi inovaţie.

Daikin stabileşte un nou standard cu ajutorul celei de-a 4-a generaţii a VRV. Este forba despre o tehnologie de ultimă oră pentru climatizarea de confort şi eficienţa energetică pentru birouri mici sau mari, hoteluri sau spaţii comerciale, furnizând încălzire şi răcire pe toată durata anului. VRV IV reprezintă un nou punct de reper în ceea ce priveşte eficienţa, prezentând îmbunătăţiri majore aduse soluţiei VRV, deja fruntaşe la nivelul industriei. VRV IV oferă trei inovaţii revoluţionare: temperatura variabilă a agentului frigorific, încălzire continuă la nivelul pompei de căldura şi configuratorul VRV pentru o punere în funcţiune simplificată.

Noile unităţi VRV IV cu pompă de căldură vor fi lansate în mod oficial în mai 2012 şi vor fi disponibile spre comercializare începând cu octombrie 2012, în timp ce unităţile de recuperare a căldurii vor fi disponibile din martie 2013.

Ultima modificare Vineri, 01 Mai 2015 23:46

Lasă un comentariu

Asiguraţi-vă că introduceţi informaţiile necesare unde este indicat (*). Codul HTML nu este permis.

Infomediu Europa

S.C. RECYCLING INTERNATIONAL MAGAZINE S.R.L.
Sat Surani 107
Comuna Surani, Judetul Prahova
Telefon: +40 720 88 28 55

Ne puteți urmări și pe: